דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעורב ירושלמי עם תבלינים
מעורב ירושלמי עם תבלינים
מעורב ירושלמי עם תבלינים
מתכון נהדר למעורב ירושלמי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 219 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להכין את הכבד לפי הוראות הכשרות.
  • 2 להקפיץ/לטגן את חזה העוף בנפרד, ולהוסיף רק מעט פלפל שחור עד שהוא טיפה מזהיב (במידה ויש נוזלים מחזה העוף - להוציא בעזרת כף, אין צורך בהרבה נוזלים). להניח בצלחת בצד.
  • 3 את הלבבות לנקות היטב, מומלץ להרתיח אותם לאחר ניקויים, רתיחה אחת עם מעט מלח ולסנן. להניח בצד.
  • 4 לטגן בווק את הבצל הפרוס עד להשחמה ולהוסיף את הכבד המוכן, את הלבבות ואת חזה העוף, ולערבב היטב הכל ביחד.
  • 5 להוסיף את התיבול - רוטב סויה, רוטב צ`ילי פיקנטי, רוטב טריאקי, בהרט או תבלין למעורב ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 6 לבשל על אש בינונית-גבוהה כ- 10 דקות עד לבישול כל המרכיבים.
  • 7 להוסיף 1/4 כוס מים ולבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לאכול מעורב ירושלמי עם פיתה וטחינה, למי שאוהב עמבה מומלץ להוסיף, אפשר על טורטייה בליווי אבוקדו או טחינה, והעיקר שתיהנו...

ציוד נדרש: ווק להקפצה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)347158
חלבונים (גרם)50.19 22.88
פחמימות (גרם)53
מתוכן סוכרים (גרם)1.48 0.67
שומנים (גרם)12.46 5.68
מתוכם שומן רווי (גרם)3.44 1.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
כולסטרול (מ"ג)482.17 219.83
נתרן (מ"ג)284.21129.58
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.2
מים (גרם)143.7765.55
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,800820.75
ויטמין B (מ"ג)2511.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.11
ויטמין B2 (מ"ג)1.650.75
ויטמין B3 (מ"ג)15.587.1
ויטמין B5 (מ"ג)6.232.84
ויטמין B6 (מ"ג)0.980.45
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)306.69139.83
ויטמין B12 (מק"ג)15.066.87
ויטמין C (מ"ג)4.261.94
ויטמין D (מק"ג)0.060.03
ויטמין E (מ"ג)0.540.25
ויטמין K (מק"ג)1.420.65
סידן (מ"ג)35.2116.05
ברזל (מ"ג)13.556.18
מגנזיום (מ"ג)46.9921.42
זרחן (מ"ג)484.01220.67
אבץ (מ"ג)8.363.81
אשלגן (מ"ג)431.65196.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)31.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.80.82
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.121.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.691.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 18.2% 73.3% 7.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.