דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל טבעוני מושלם

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 513 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את העדשים החומות בקערת מים למשך לילה שלם, מסננים ושוטפים.
  • 2 קוצצים את הפטריות, חותכים לקוביות קטנות את תפוח האדמה, הקישוא, הפלפל האדום והגזר, וקוצצים את הפטרוזיליה והסלרי.
  • 3 מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מעבירים אליה את הירקות והעדשים, מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
  • 5 מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהכל רך (כ- 20 דקות). מכבים את האש, משאירים מכוסה לעוד 5 דקות ומגישים חם תבשיל עדשים וירקות מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת רחבה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם השריה וטיגון. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית העדשים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)557109
חלבונים (גרם)27.64 5.39
פחמימות (גרם)8016
מתוכן סוכרים (גרם)11.78 2.3
שומנים (גרם)16.15 3.15
מתוכם שומן רווי (גרם)2.47 0.48
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.01
נתרן (מ"ג)739.28144.11
סיבים תזונתיים (גרם)33.6 6.55
מים (גרם)380.9974.27
ויטמין A (מק"ג)435.7384.94
ויטמין B (מ"ג)16.813.28
ויטמין B1 (מ"ג)10.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.620.12
ויטמין B3 (מ"ג)8.991.75
ויטמין B5 (מ"ג)4.70.92
ויטמין B6 (מ"ג)1.010.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)489.7495.47
ויטמין C (מ"ג)128.3225.01
ויטמין D (מק"ג)0.550.11
ויטמין E (מ"ג)2.170.42
ויטמין K (מק"ג)149.5629.15
סידן (מ"ג)135.3526.38
ברזל (מ"ג)10.412.03
מגנזיום (מ"ג)178.7434.84
זרחן (מ"ג)584.21113.88
אבץ (מ"ג)5.971.16
אשלגן (מ"ג)1,927375.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.020.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.780.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.4% 10.3% 17.6% 50.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?