דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תמיד כיף שיש גרנולה בבית

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום נמוך של 140 מעלות.
  • 2 לערבב בקערה את שיבולת השועל עם שבבי הקוקוס, תמצית הוניל, המלח, השמן וחצי מכמות הסילאן. לשטח שכבה דקה על גבי נייר אפייה בתוך תבנית תנור רחבה (סה"כ 2 תבניות).
  • 3 לאפות את הגרנולה בתנור למשך כ- 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 4 לקצוץ גס או לחצות את האגוזים ולערבב עם הצימוקים בקערה.
  • 5 כשהגרנולה נהיית קלויה ופריכה להעביר אותה אל קערת האגוזים והצימוקים, ולערבב היטב בעדינות. להוסיף את הסילאן שנותר לפי הטעם, לערבב שוב ולשטח חזרה לתבנית לצינון. לאחר צינון לפורר את הגרנולה בעזרת מזלג ולאחסן בקופסא אטומה, רצוי במקרר. מתקבלת גרנולה קלה להכנה וטעימה להפליא.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להתענג על הגרנולה בתוספת פירות חתוכים וחלב שקדים או יוגורט עיזים.

יש להשתמש ב- 2 כוסות מיקס של אגוזי פקאן, קשיו, שקדים פרוסים, אגוזי מלך ושבבי קוקוס. התבלינים וכל המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)149402
חלבונים (גרם)3.99 10.75
פחמימות (גרם)2055
מתוכן סוכרים (גרם)6.53 17.62
שומנים (גרם)6.2 16.74
מתוכם שומן רווי (גרם)1.26 3.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
נתרן (מ"ג)30.2481.58
סיבים תזונתיים (גרם)2.87 7.74
מים (גרם)3.469.32
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.110.28
ויטמין B (מ"ג)0.792.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.4
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.74
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.72
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.5631.18
ויטמין C (מ"ג)0.260.71
ויטמין E (מ"ג)0.060.15
ויטמין K (מק"ג)0.92.42
סידן (מ"ג)18.3449.47
ברזל (מ"ג)1.113
מגנזיום (מ"ג)39.6106.84
זרחן (מ"ג)110.94299.31
אבץ (מ"ג)0.882.37
אשלגן (מ"ג)136.84369.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.283.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.33
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.163.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.333.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.323.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 18.6% 12% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?