דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תכניסו קצת בריאות לבית

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 270 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כוסמת - כוס (200 גרם)
    שטופה ומסוננת (קלויה)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • גזר - יחידה קטנה (68 גרם)
    לא קלוף - חתוך לקוביות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    לא קלוף - חתוך לקוביות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • אפונת גינה עדינה - כוס (128 גרם)
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הכוסמת עם שמן הזית במחבת למשך כדקה.
  • 2 מוסיפים את הגזר והקישוא (על קליפתם) ומטגנים עוד כדקה.
  • 3 מכסים במים רותחים ומוסיפים את המלח והכורכום.
  • 4 מביאים לרתיחה, מוסיפים את האפונה הקפואה ומביאים שוב לרתיחה.
  • 5 מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהכוסמת מוכנה.
  • 6 מגישים מיד ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)540200
חלבונים (גרם)17.5 6.48
פחמימות (גרם)8532
מתוכן סוכרים (גרם)2.59 0.96
שומנים (גרם)17.68 6.55
מתוכם שומן רווי (גרם)2.91 1.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.03
נתרן (מ"ג)893.55330.95
סיבים תזונתיים (גרם)14.92 5.52
מים (גרם)91.0733.73
ויטמין A (מק"ג)295.62109.49
ויטמין B (מ"ג)9.93.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.17
ויטמין B3 (מ"ג)7.552.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.390.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)45.816.96
ויטמין C (מ"ג)4.361.61
ויטמין E (מ"ג)0.450.16
ויטמין K (מק"ג)6.632.46
סידן (מ"ג)44.4616.47
ברזל (מ"ג)2.781.03
מגנזיום (מ"ג)248.5992.07
זרחן (מ"ג)379.94140.72
אבץ (מ"ג)2.711
אשלגן (מ"ג)659.54244.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.150.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.030.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.060.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.010.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 13.1% 12.9% 63%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?