דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון קל מאוד להכנה וטעים

מצרכים למתכון

382 גרם לכל המתכון (תלוי בגודל המנה)

  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לחצאי פרוסות על קליפתו
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • אורז בסמטי קלאסי - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
    שטוף ומסונן
  • גזר - יחידה קטנה (68 גרם)
    מגורר בפומפייה על קליפתו
  • מלח דק מן ההימלאיה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת, להוסיף את פרוסות הקישואים וכשהן משחימות קלות משני הצדדים מעבירים לצלחת.
  • 2 באותה המחבת מטגנים את האורז למשך כ- 30 שניות ומכסים במים רותחים.
  • 3 מוסיפים את הגזר והמלח, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן. מוסיפים חזרה לאורז את פרוסות הקישואים הצרובות ומגישים חם.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)489128
חלבונים (גרם)8.85 2.32
פחמימות (גרם)7219
מתוכן סוכרים (גרם)8.5 2.23
שומנים (גרם)19.71 5.16
מתוכם שומן רווי (גרם)2.96 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.03
נתרן (מ"ג)1,302340.74
סיבים תזונתיים (גרם)5.09 1.33
מים (גרם)265.5769.52
ויטמין A (מק"ג)603.34157.94
ויטמין B (מ"ג)2.570.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.560.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.1213.91
ויטמין C (מ"ג)14.443.78
ויטמין E (מ"ג)1.010.26
ויטמין K (מק"ג)16.954.44
סידן (מ"ג)84.0622.01
ברזל (מ"ג)1.020.27
מגנזיום (מ"ג)63.9216.73
זרחן (מ"ג)105.4227.6
אבץ (מ"ג)0.990.26
אשלגן (מ"ג)585.26153.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 18.7% 8.4% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.