דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטו בזיליקום ואגוזים
פסטו בזיליקום ואגוזים
פסטו בזיליקום ואגוזים
הרבה יותר בריא להכין פסטו לבד בבית

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 12 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (יוצאת צנצנת בינונית))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה (יש להפריד את העלים לפני), ולהניח במעבד המזון.
  • 2 להוסיף את שאר המצרכים למעבד המזון ולטחון היטב עד לקבלת ממרח במרקם הרצוי.
  • 3 תוך כדי הטחינה ראו אם יש צורך להוסיף עוד שמן זית (זהירות - שהפסטו לא ייצא מר) או עוד בזיליקום. לתקן טעמים לפי הצורך והטעם.
  • 4 להעביר אל צנצנת זכוכית אטומה, להוסיף מעט שמן זית מעל ולשמור במקרר. מתקבל ממרח פסטו בזיליקום ואגוזים מושלם וללא חומרים משמרים שכדאי לאמץ!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תערובת האגוזים יכולה להיות גם קלויה. מומלץ להגיש לצד פרוסת לחם וגם לעשות שימוש כרוטב לפסטה בתוספת שמנת או כציפוי לדג סלמון בתנור עם שברי פיסטוקים.

ציוד נדרש: מעבד מזון איכותי או בלנדר מוט.

המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי (שחקו איתם עד שתגיעו לטעם הרצוי).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39331
חלבונים (גרם)0.73 6.21
פחמימות (גרם)111
מתוכן סוכרים (גרם)0.23 1.94
שומנים (גרם)3.65 30.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.49 4.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.08
נתרן (מ"ג)87.96747.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 3.14
מים (גרם)5.5747.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.89118.05
ויטמין B (מ"ג)0.221.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.22
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.38
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.941.68
ויטמין C (מ"ג)2.0117.05
ויטמין E (מ"ג)0.090.77
ויטמין K (מק"ג)26.6226.06
סידן (מ"ג)12.57106.83
ברזל (מ"ג)0.332.83
מגנזיום (מ"ג)8.9876.35
זרחן (מ"ג)18.77159.48
אבץ (מ"ג)0.191.59
אשלגן (מ"ג)42.7362.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.54.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.25
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.473.99
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.988.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.968.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 60.6% 12.1% 21.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.82 (2.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.