דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרקר קינואה ועדשים שחורות
קרקר קינואה ועדשים שחורות
קרקר קינואה ועדשים שחורות
תודו שלא חשבתם על קרקרים כאלו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הקינואה והעדשים השחורות - שימו לב, המידה הכתובה במתכון היא מידה לאחר בישול. אגב, אני מבשלת את הקינואה כמו אורז עם מעט מלח וכפית שום כתוש.
  • 2 מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה.
  • 3 מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים באופן שווה - צריך להיות כמה שיותר דק.
  • 4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 25-30 דקות, עד להשחמה יפה של הקרקרים. מתקבל קרקר קינואה ועדשים טעים ובריא.
  • 5 מומלץ "לקרוע" את הקרקרים עם היד ולאכול עם שמנת חמוצה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל גבינה קשה מגורדת אחרת כמו פיקורינו למשל.

זמן ההכנה לא כולל את זמן אפיית הקרקרים. אם גם אתם תמיד מוצאים את עצמכם זורקים חצי מהסיר קינואה שהכנתם, אז המתכון הזה הוא במיוחד בשבילכם! וגם אם סתם בא לכם משהו סופר טעים, קל ובריא (:.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יעל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)127184
חלבונים (גרם)5.59 8.08
פחמימות (גרם)1116
מתוכן סוכרים (גרם)0.34 0.5
שומנים (גרם)6.81 9.85
מתוכם שומן רווי (גרם)1.62 2.34
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.04
כולסטרול (מ"ג)29.09 42.1
נתרן (מ"ג)317458.75
סיבים תזונתיים (גרם)2.46 3.55
מים (גרם)41.5460.11
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.9317.26
ויטמין B (מ"ג)0.851.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.5
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.1671.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.09
ויטמין C (מ"ג)0.430.62
ויטמין D (מק"ג)0.140.2
ויטמין E (מ"ג)0.360.53
ויטמין K (מק"ג)2.343.38
סידן (מ"ג)73.18105.9
ברזל (מ"ג)1.361.97
מגנזיום (מ"ג)29.8343.18
זרחן (מ"ג)96.82140.12
אבץ (מ"ג)0.71.01
אשלגן (מ"ג)137.26198.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.260.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.240.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 26.3% 21.6% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.