דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ככה אוכלים בננה בתנור!

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 655 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 מתבלים את הבטטות השטופות בשמן הזית והמלח הגס, מניחים לידן את הרוזמרין, עוטפים אותן בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור למשך כשעתיים (הצלייה ארוכה - צריך סבלנות).
  • 3 לאחר הצלייה נותנים לבטטות לנוח כחצי שעה בתוך הכיסוי מחוץ לתנור.
  • 4 חותכים דק דק את הבצל ירוק לאורך וישר מניחים בקערת מי קרח על מנת ליצור סלסולים.
  • 5 במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה, היוגורט והמלח בצורה הדרגתית.
  • 6 פותחים את הבטטה לאחר שהתקררה מעט, מוסיפים לה את ממרח השמנת, מפזרים את הבצל הירוק המסולסל ומקשטים בחומץ הבלסמי המצומצם.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ארז!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)935143
חלבונים (גרם)14.38 2.2
פחמימות (גרם)10116
מתוכן סוכרים (גרם)39.75 6.07
שומנים (גרם)53.07 8.11
מתוכם שומן רווי (גרם)27.8 4.25
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.630.25
כולסטרול (מ"ג)134.83 20.6
נתרן (מ"ג)780.45119.21
סיבים תזונתיים (גרם)14.42 2.2
מים (גרם)329.8150.38
ויטמין A (מק"ג)3,659558.88
ויטמין B (מ"ג)11.321.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.440.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.880.9
ויטמין B5 (מ"ג)3.390.52
ויטמין B6 (מ"ג)1.120.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.738.36
ויטמין C (מ"ג)83.312.72
ויטמין E (מ"ג)2.940.45
ויטמין K (מק"ג)105.2916.08
סידן (מ"ג)248.7437.99
ברזל (מ"ג)3.430.52
מגנזיום (מ"ג)113.2217.29
זרחן (מ"ג)222.7134.02
אבץ (מ"ג)1.410.22
אשלגן (מ"ג)1,938295.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 29% 7.8% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.