דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה

  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • תפוח אדמה - 5 מנות בינוניות - סה"כ (315 גרם)
  • ביצה - 3 Medium
  • קמח לבן - 1/2 כוס רגילה - סה"כ (78 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    מומלץ ע"פ טעם
  • פלפל לבן - כפית גדושה
    מומלץ ע"פ טעם
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • בשלב הראשון יש לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמקבל צבע זהוב.
  • את הגזר ותפו"א יש לקלף ולהכניס לסיר עד רתיחה.
  • לאחר שהגזר ותפו"א מוכנים יש לגרד במגרדת ולהניח בקערה.
  • להוסיף את הבצל המטוגן, מלח, פלפל והקמח.
  • לערבב היטב.
  • לחמם מחבת עם שמן ולטגן את התערובת- מומלץ להיעזר בשתי כפות על מנת ליצור גדלים אחידים.
  • מומלץ להגיש חם.
  • בתיאבון!
טיפ למתכון
ניתן להוסיף בצל ירוק/פלפל חריף ע"פ טעם.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש בקמח מלא במקום לבן באותה כמות. כמו כן, ניתן לוותר על הטיגון ולאפות בתנור.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5588
חלבונים (גרם)2.16 3.45
פחמימות (גרם)1016
מתוכן סוכרים (גרם)1.84 2.94
שומנים (גרם)0.99 1.58
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.46
כולסטרול (מ"ג)36.8 58.79
נתרן (מ"ג)201.13321.3
סיבים תזונתיים (גרם)1.08 1.72
מים (גרם)48.2277.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)157.47251.55
ויטמין B (מ"ג)0.911.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.420.66
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.919.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.18
ויטמין C (מ"ג)4.36.86
ויטמין D (מק"ג)0.080.12
ויטמין E (מ"ג)0.210.33
ויטמין K (מק"ג)2.433.89
סידן (מ"ג)15.6424.98
ברזל (מ"ג)0.340.55
מגנזיום (מ"ג)8.9514.3
זרחן (מ"ג)35.7857.15
אבץ (מ"ג)0.210.34
אשלגן (מ"ג)152.65243.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 7.1% 15.5% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.