דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין ספק שהערמונים משתלבים מצוין כאן

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 422 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת נתח הצלי:
  • 1 מרפדים תבנית אפייה בנייר כסף ומעליו נייר אפייה, ומניחים מעל את פרוסות הבצל, פרוסות השום, הסלרי, הכוסברה והפטרוזיליה.
  • 2 מתבלים במחצית מהמרכיבים הבאים: מלח, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, מעט כמון, פלפל אנגלי ושמן זית. מניחים מעל את הצלי ומתבלים במחצית השנייה של אותם מרכיבים.
  • 3 מכסים שוב בנייר כסף ונייר אפייה, ואופים בתנור בחום של 200 מעלות (לא טורבו) למשך כ- 3 שעות. מצננים ומכניסים לקירור במקרר.
  • 4 מוציאים את הנתח ופורסים לכ- 9 פרוסות (שימו לב: שומרים את הנוזלים שבתבנית).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 מטגנים את הבצל, הסלרי ושבבי הבצל המטוגן בשמן (אפשר להוסיף גם פטריות), מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, המלח והפלפל השחור, פותחים את התבלינים בשמן ומוסיפים את הנוזלים של הצלי ששמרנו בצד, המים הרותחים המעורבבים עם אבקת מרק העוף וציר הבקר.
  • 2 מרתיחים את הרוטב, לאחר הרתיחה מוסיפים את פרוסות הצלי ומבשלים למשך כ- 35 דקות.
  • 3 רבע שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את הערמונים והכוסברה הקצוצה.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)554131
חלבונים (גרם)45.45 10.77
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)7.29 1.73
שומנים (גרם)31.31 7.42
מתוכם שומן רווי (גרם)9.7 2.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.880.21
כולסטרול (מ"ג)138.51 32.81
נתרן (מ"ג)980.02232.11
סיבים תזונתיים (גרם)3.08 0.73
מים (גרם)311.6873.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)66.4415.74
ויטמין B (מ"ג)10.92.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.590.14
ויטמין B3 (מ"ג)7.211.71
ויטמין B5 (מ"ג)1.870.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.960.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.6111.51
ויטמין B12 (מק"ג)9.822.33
ויטמין C (מ"ג)20.684.9
ויטמין E (מ"ג)0.710.17
ויטמין K (מק"ג)139.6533.07
סידן (מ"ג)86.0120.37
ברזל (מ"ג)6.561.55
מגנזיום (מ"ג)66.8815.84
זרחן (מ"ג)415.0398.3
אבץ (מ"ג)15.653.71
אשלגן (מ"ג)993.18235.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.130.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)10.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.022.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.251.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 30.8% 44.8% 21.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.