דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס תורכי קל וטעים להכנה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (6-7 בורקסים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 לבשל במחבת את התרד עם מעט שמן למשך כמה דקות עד שהוא מצטמצם לגמרי. לסנן מנוזלים.
  • 3 לערבב היטב את כל מרכיבי המלית.
  • 4 לשמן נייר אפייה, להניח עליו דף פילו, לרסס או להבריש היטב בשמן, להניח דף פילו נוסף ולשמן גם אותו היטב בשמן. לזלף את המלית צמוד לשוליים, לגלגל לגליל ולהדק היטב
  • 5 להבריש בשמן, ליצור צורת שבלול ולפזר את השומשום בנדיבות.
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 25-30 דקות או עד להזהבה יפה (תלוי בסוג התנור).
  • 7 להגיש בורקס תורכי מושלם עם כל התוספות האהובות!
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)433230
חלבונים (גרם)18.8 10.01
פחמימות (גרם)3318
מתוכן סוכרים (גרם)1.74 0.93
שומנים (גרם)25.92 13.8
מתוכם שומן רווי (גרם)11.1 5.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.40.21
כולסטרול (מ"ג)78.67 41.88
נתרן (מ"ג)953.72507.68
סיבים תזונתיים (גרם)2.73 1.45
מים (גרם)39.9821.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)202.7107.9
ויטמין B (מ"ג)0.710.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.7230.19
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.05
ויטמין C (מ"ג)3.521.87
ויטמין D (מק"ג)0.20.11
ויטמין E (מ"ג)0.850.45
ויטמין K (מק"ג)176.4393.92
סידן (מ"ג)326.04173.56
ברזל (מ"ג)1.470.78
מגנזיום (מ"ג)32.3817.24
זרחן (מ"ג)39.3620.95
אבץ (מ"ג)0.40.21
אשלגן (מ"ג)180.7996.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.232.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.22.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.18

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 32.1% 23.3% 41.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.