דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אתם חייבים לאמץ את המתכון הזה לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להמליח מעט את קוביות הפרגיות משני הצדדים.
  • 2 לחמם מחבת עם כף אחת של שמן על אש גבוהה, להוסיף את קוביות הפרגיות ולצרוב היטב מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
  • 3 להנמיך את האש, להוסיף את הגזר המגורר ולטגן יחד עוד דקה-שתיים.
  • 4 להוסיף את הפתיתים עם כף השמן הנוספת, לערבב היטב, להוסיף את השום והתבלינים, ולערבב.
  • 5 להוסיף את המים הרותחים, לערבב, להביא לביעבוע, לכסות במכסה, להנמיך את האש ולבשל למשך כ- 10 דקות. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד כ- 5 דקות.
  • 6 זהו - יש לכם ארוחה שלמה בסיר אחד של פתיתים ופרגיות שכולם אוהבים!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (אני הוספתי 1/2 כפית מלח בהתחלה ובסוף הבישול הוספתי עוד כי היה צריך. לבחירתכם). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)703171
חלבונים (גרם)56.08 13.63
פחמימות (גרם)6115
מתוכן סוכרים (גרם)2.78 0.68
שומנים (גרם)24.46 5.95
מתוכם שומן רווי (גרם)5.27 1.28
כולסטרול (מ"ג)170 41.33
נתרן (מ"ג)1,325322.23
סיבים תזונתיים (גרם)3.63 0.88
מים (גרם)255.0662.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)331.1680.51
ויטמין B (מ"ג)15.813.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.450.11
ויטמין B3 (מ"ג)12.182.96
ויטמין B5 (מ"ג)2.250.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.730.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.265.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.550.13
ויטמין C (מ"ג)2.670.65
ויטמין D (מק"ג)0.330.08
ויטמין E (מ"ג)0.440.11
ויטמין K (מק"ג)10.22.48
סידן (מ"ג)48.1711.71
ברזל (מ"ג)3.160.77
מגנזיום (מ"ג)50.9712.39
זרחן (מ"ג)349.4184.95
אבץ (מ"ג)4.811.17
אשלגן (מ"ג)557.43135.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.450.84
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.391.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.451.33

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 16.9% 38.7% 41.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.