דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שעועית לבנה חורפי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 416 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועית הלבנה במים למשך הלילה ומסננים. בסיר גדול מכסים את השעועית במים מחדש ומבשלים למשך כשעה ורבע עד לריכוך כמעט מלא.
  • 2 מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד הזהבה ומוסיפים לסיר. מתבלים את רצועות חזה העוף בפפריקה וכורכום, ומקפיצים בשמן שנותר במחבת עד להזהבה. מוסיפים את קוביות חזה האווז, מקפיצים עוד כדקה ומוסיפים הכל לסיר.
  • 3 מוסיפים מים רותחים למי הבישול בסיר (סה"כ כ- 2 ליטר מים בסיר). מביאים לרתיחה ומוסיפים את הירקות, עלי הדפנה והתבלינים.
  • 4 מבשלים עד לריכוך הירקות כרבע שעה, בסוף מוסיפים את הכוסברה והשמיר הקצוצים, מבשלים עוד כרבע שעה והמרק מוכן.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31375
חלבונים (גרם)24.55 5.91
פחמימות (גרם)369
מתוכן סוכרים (גרם)4.71 1.13
שומנים (גרם)8.48 2.04
מתוכם שומן רווי (גרם)1.77 0.43
כולסטרול (מ"ג)37.18 8.94
נתרן (מ"ג)731.44175.92
סיבים תזונתיים (גרם)8.74 2.1
מים (גרם)335.7580.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)280.267.39
ויטמין B (מ"ג)7.61.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B3 (מ"ג)5.611.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)195.346.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.03
ויטמין C (מ"ג)42.7510.28
ויטמין D (מק"ג)0.040.01
ויטמין E (מ"ג)10.24
ויטמין K (מק"ג)24.255.83
סידן (מ"ג)152.1436.59
ברזל (מ"ג)5.81.39
מגנזיום (מ"ג)110.9626.69
זרחן (מ"ג)247.4359.51
אבץ (מ"ג)2.240.54
אשלגן (מ"ג)1,125270.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 10.9% 31.6% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.