דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרגיות ממולאות בשר ופטריות
פרגיות ממולאות בשר ופטריות
מעדן עם המון פטריות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 391 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לנקות את הפרגיות ולשטח אותן מעט.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את שיני השום הכתושות ולטגן עוד מעט. להוסיף את הבשר הטחון והפטריות החתוכות, ולטגן עד שהבשר משנה צבעו. להוסיף את התיבוליות והצ`ילי המתוק, ולהמשיך לבשל עוד כ- 5 דקות.
  • 3 למלא כל פרגית בתערובת הבשר, להניח על נייר אפייה ומתחתיו נייר כסף, ולגלגל כמו סוכריה.
  • 4 לחמם סיר מים, להניח את הפרגיות עם הכיסוי בתוך המים, לבשל כ- 7 דקות ואז להסיר הכיסוי (הפרגית מקבלת את צורתה העגולה).
  • 5 בסיר שטוח להרתיח את המים עם התבלינים, להניח את הפרגיות בתוך הסיר, לפזר ביניהן את הפטריות השלמות ולבשל כחצי שעה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להוסיף גם ערמונים קלויים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)529135
חלבונים (גרם)64.36 16.44
פחמימות (גרם)72
מתוכן סוכרים (גרם)0.61 0.15
שומנים (גרם)25.31 6.47
מתוכם שומן רווי (גרם)7.2 1.84
כולסטרול (מ"ג)221.5 56.59
נתרן (מ"ג)662.73169.32
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.06
מים (גרם)248.0463.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)42.7610.92
ויטמין B (מ"ג)16.774.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.540.14
ויטמין B3 (מ"ג)13.33.4
ויטמין B5 (מ"ג)2.150.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.60.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.424.96
ויטמין B12 (מק"ג)1.250.32
ויטמין C (מ"ג)1.10.28
ויטמין D (מק"ג)0.280.07
ויטמין E (מ"ג)0.70.18
ויטמין K (מק"ג)8.522.18
סידן (מ"ג)34.728.87
ברזל (מ"ג)3.981.02
מגנזיום (מ"ג)55.7914.26
זרחן (מ"ג)397.35101.52
אבץ (מ"ג)7.471.91
אשלגן (מ"ג)532.76136.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.051.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.261.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.332.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.931.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 26.2% 66.7% 6.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.