דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בקר מוקפץ "שנחאי" ברוטב סויה
בקר מוקפץ "שנחאי" ברוטב סויה
טעים ממש כמו בשנחאי, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 329 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את השייטל לרצועות בעובי 1 ס"מ ובאורך 8 ס"מ.
  • 2 חוצים את עגבניות השרי, חותכים את הכרוב לרצועות דקות, פורסים את הפלפל לטבעות דקיקות, חוצים את הבצל לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות.
  • 3 חוצים את המלפפון לאורכו, נפטרים מהגרעינים בעזרת כפית וחותכים לרצועות דקות.
  • 4 יוצקים רוטב סויה לקערה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 מחממים את השמן בווק מעל להבה גבוהה, מעבירים חצי מכמות רצועות הבשר לווק ומקפיצים עד שהן משחימות, מעבירים את רצועות הבשר המוקפצות לצלחת וחוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של רצועות הבשר.
  • 6 לאחר שהמחצית השנייה של רצועות הבשר מוכנות מחזירים לווק את רצועות הבשר המוקפצות, יוצקים לווק את תערובת רוטב הסויה ומקפיצים כשתי דקות.
  • 7 מוסיפים לווק את הנבטים ואת הירקות החתוכים מלבד המלפפונים ומקפיצים כשתי דקות נוספות.
  • 8 מכבים את הלהבה, מוסיפים לווק את רצועות המלפפונים ואת עלי הנענע, מערבבים בעדינות ומגישים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.

ציוד נדרש: ווק.

יש להשתמש בבשר בקר שייטל ולא בסינטה. הסינטה מופיעה במרכיבי המתכון רק לשם קבלת ערך תזונתי דומה ככל האפשר לשייטל. הערך התזונתי לא כולל את נבטי השעועית.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)362110
חלבונים (גרם)39.14 11.88
פחמימות (גרם)124
מתוכן סוכרים (גרם)5 1.52
שומנים (גרם)17.34 5.26
מתוכם שומן רווי (גרם)5.38 1.63
כולסטרול (מ"ג)87.6 26.59
נתרן (מ"ג)978.47297.05
סיבים תזונתיים (גרם)2.57 0.78
מים (גרם)238.4772.4
ליקופן (מ"ג)0.770.23
ויטמין A (מק"ג)23.767.21
ויטמין B (מ"ג)12.233.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B3 (מ"ג)9.873
ויטמין B5 (מ"ג)0.990.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.910.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.314.66
ויטמין B12 (מק"ג)2.080.63
ויטמין C (מ"ג)43.9613.35
ויטמין E (מ"ג)0.820.25
ויטמין K (מק"ג)95.2428.91
סידן (מ"ג)83.1425.24
ברזל (מ"ג)2.950.9
מגנזיום (מ"ג)54.9116.67
זרחן (מ"ג)328.2199.64
אבץ (מ"ג)6.762.05
אשלגן (מ"ג)786.03238.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 24.5% 55.2% 16.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.