דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שיפודי פרגית בתיבול ים תיכוני
שיפודי פרגית בתיבול ים תיכוני
שיפודי פרגיות בתיבול בסיסי וטעים, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (כ- 2 מנות הגשה (כל מנה שווה ל- 2 שיפודים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכניסים לקערה את כל מרכיבי המשרה ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים את נתחי הפרגית ומערבבים עד לכיסוי אחיד. מכניסים למקרר למינימום שעה (הכי טוב יום מראש) ומערבבים מדי פעם.
  • 3 מוציאים מהמקרר, מניחים על השיש לכ- 30 דקות בטרם הבישול ומסדרים על שיפודים.
  • 4 כעת, ניתן לטגן במחבת עם כפית שמן, בתנור גריל בחום של 200 מעלות למשך כ- 10 דקות או על האש עד לחריכה מבחוץ ובישול מלא מבפנים.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הפרגיות במשרה. הערך התזונתי לא כולל את כפית השמן במידה ומטגנים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)527232
חלבונים (גרם)53.02 23.36
פחמימות (גרם)63
מתוכן סוכרים (גרם)0.3 0.13
שומנים (גרם)31.23 13.76
מתוכם שומן רווי (גרם)7.51 3.31
כולסטרול (מ"ג)190 83.7
נתרן (מ"ג)615.03270.94
סיבים תזונתיים (גרם)0.92 0.41
מים (גרם)134.1259.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)79.5935.06
ויטמין B (מ"ג)17.57.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.22
ויטמין B3 (מ"ג)13.385.89
ויטמין B5 (מ"ג)2.481.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.41
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.047.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.620.27
ויטמין C (מ"ג)5.492.42
ויטמין D (מק"ג)0.250.11
ויטמין E (מ"ג)10.44
ויטמין K (מק"ג)9.654.25
סידן (מ"ג)53.3623.51
ברזל (מ"ג)3.291.45
מגנזיום (מ"ג)54.7724.13
זרחן (מ"ג)393.03173.14
אבץ (מ"ג)5.372.36
אשלגן (מ"ג)570.54251.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.122.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.220.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.351.91
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.323.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.943.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 34.4% 58.4% 6.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.