דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים של כבדי עוף וירקות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 253 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הכבד והירקות
  • כבד עוף - 500 גרם
    צלוי מטעמי כשרות
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורד גס
  • סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
    גבעולי כרפס חתוכים
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • הקישוט
  • פטרוזיליה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • רוטב צ`ילי מתוק - 1/4 כוס - סה"כ (71 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לצלות את הכבדים מטעמי כשרות (הכוונה לצלות את הכבד על רשת מעל להבה גלויה כ- 2 דקות מכל צד. לאחר מכן לבשל איך שרוצים בעיקרון).
  • 2 לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את הגזר והכרפס ולהמשיך לטגן עד לריכוך. לתבל במלח ובפלפל שחור לפי הטעם, להוסיף את הכבד הצלוי, לערבב בעדינות ולהשאיר על להבה נמוכה למשך כמה דקות עד לדרגת הצלייה הרצויה.
  • 3 להעביר על כלי הגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה ורוטב צ`ילי מתוק.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)338133
חלבונים (גרם)27.12 10.7
פחמימות (גרם)177
מתוכן סוכרים (גרם)9.37 3.7
שומנים (גרם)17.71 6.99
מתוכם שומן רווי (גרם)2.8 1.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.04
כולסטרול (מ"ג)564 222.57
נתרן (מ"ג)475.15187.51
סיבים תזונתיים (גרם)2.8 1.1
מים (גרם)179.2370.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4,7171,861
ויטמין B (מ"ג)27.310.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.14
ויטמין B2 (מ"ג)2.360.93
ויטמין B3 (מ"ג)14.435.69
ויטמין B5 (מ"ג)8.543.37
ויטמין B6 (מ"ג)10.4
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)583.15230.13
ויטמין B12 (מק"ג)21.138.34
ויטמין C (מ"ג)11.344.48
ויטמין E (מ"ג)1.380.54
ויטמין K (מק"ג)49.9419.71
סידן (מ"ג)49.9319.7
ברזל (מ"ג)13.435.3
מגנזיום (מ"ג)41.716.46
זרחן (מ"ג)481.86190.16
אבץ (מ"ג)4.271.69
אשלגן (מ"ג)598.92236.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.370.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.420.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.280.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 27.5% 42.1% 26.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.