דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מצוין של תרד ותפוחי אדמה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • תרד - 200 גרם
    טרי וחלוט במים רותחים
  • תפוח אדמה - 5 יחידה בינונית - סה"כ (845 גרם)
    מבושלים וחתוכים לקוביות
  • ביצה - 2 Large
    טרופות
  • שום - 3 שן
    מרוסקות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת מטגנים את הבצל בשמן.
  • 2 מוסיפים את התרד החלוט והקצוץ (לאחר החליטה יש לקרר) וממשיכים לטגן במשך 3 דקות.
  • 3 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה (המבושלות כבר), השום, הפלפל השחור והכורכום, ומערבבים בעדינות.
  • 4 משאירים על להבה נמוכה, מתבלים את הביצים הטרופות במעט מלח
  • ומפזרים על תפוחי האדמה והתרד.
  • 5 ממשיכים לבשל כ- 10 דקות או עד שמוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום תרד אפשר להשתמש בעלי מנגולד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21896
חלבונים (גרם)6.78 2.98
פחמימות (גרם)3315
מתוכן סוכרים (גרם)2.45 1.08
שומנים (גרם)7.06 3.11
מתוכם שומן רווי (גרם)1.08 0.47
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)84.32 37.12
נתרן (מ"ג)354.58156.09
סיבים תזונתיים (גרם)3.77 1.66
מים (גרם)177.1277.97
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)210.9592.86
ויטמין B (מ"ג)4.321.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.1
ויטמין B3 (מ"ג)2.10.92
ויטמין B5 (מ"ג)1.160.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.3133.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.09
ויטמין C (מ"ג)15.947.01
ויטמין D (מק"ג)0.460.2
ויטמין E (מ"ג)0.960.42
ויטמין K (מק"ג)167.8973.9
סידן (מ"ג)81.1435.72
ברזל (מ"ג)2.250.99
מגנזיום (מ"ג)63.6228.01
זרחן (מ"ג)133.2358.65
אבץ (מ"ג)1.020.45
אשלגן (מ"ג)703.53309.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 13.9% 13.4% 65.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.