דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בשר אסאדו עם המון בצל ומיני תפוחי אדמה
בשר אסאדו עם המון בצל ומיני תפוחי אדמה
מנה עיקרית חגיגית במיוחד

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 544 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את נתחי האסאדו ולייבש עם נייר סופג. לקחת סיר גדול שאפשר להניח גם בתנור, לחמם היטב על הגז ולטגן במעט שמן את נתחי האסאדו מכל הצדדים עד לצריבה.
  • 2 להוציא את האסאדו מהסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את השום ולטגן כדקה. להוסיף את התבלינים (מלבד המלח) ורוטב הרימונים, לטגן מעט, להוסיף את היין האדום ולערבב.
  • 3 להוסיף את נתחי האסאדו ומים עד גובה הבשר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות במכסה ולבשל כשעתיים (מדי פעם להפוך אותם).
  • 4 להוסיף את המלח ותפוחי האדמה, לבשל כ- 20 דקות עם מכסה ולכבות את האש.
  • 5 לקחת תבנית גדולה ועמוקה, לרפד אותה עם נייר אפייה, לסדר את נתחי האסאדו ומסביב את תפוחי האדמה. להוסיף את הנוזלים בסיר עד חצי מגובה הבשר. לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר. את הבצל המבושל להוסיף על הבשר. להניח נייר אפייה מעל התבנית ומעל נייר כסף. לסגור היטב.
  • 6 לאפות בתנור בחום של 220 מעלות למשך כחצי שעה. להנמיך את חום התנור ל- 200 מעלות, להסיר את נייר הכסף ונייר האפייה ולהשחים מעט מלמעלה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לעשות את כל התהליך עד האפייה בתנור יום לפני. זה אפילו יותר טעים!

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה בתנור.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)943174
חלבונים (גרם)50.61 9.31
פחמימות (גרם)479
מתוכן סוכרים (גרם)10.37 1.91
שומנים (גרם)59.57 10.96
מתוכם שומן רווי (גרם)22.98 4.23
כולסטרול (מ"ג)168 30.91
נתרן (מ"ג)491.0590.33
סיבים תזונתיים (גרם)5.2 0.96
מים (גרם)379.0369.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.521.57
ויטמין B (מ"ג)12.472.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.440.08
ויטמין B3 (מ"ג)8.981.65
ויטמין B5 (מ"ג)1.520.28
ויטמין B6 (מ"ג)1.110.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.1210.14
ויטמין B12 (מק"ג)5.120.94
ויטמין C (מ"ג)21.133.89
ויטמין E (מ"ג)0.150.03
ויטמין K (מק"ג)5.531.02
סידן (מ"ג)86.4415.9
ברזל (מ"ג)5.931.09
מגנזיום (מ"ג)90.9116.72
זרחן (מ"ג)482.6988.79
אבץ (מ"ג)11.732.16
אשלגן (מ"ג)1,387255.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 36.7% 31.2% 28.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.