דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים היטב את הבצלים, קוטמים את הקצוות וחוצים כל בצל לאורך לשני חצאים. במידה והחלטתם להכין בצל מקורמל בתנור - השתמשו בשמן זית. במידה והחלטתם להכין בצל מקורמל במחבת - השתמשו בחמאה (ראו מידע נוסף).
  • 2 מערבבים היטב בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, הסילאן, רוטב הסויה, המלח הגס והפלפל השחור הגרוס.
  • 3 מניחים את חצאי הבצלים על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מורחים את הבצלים בתערובת בעזרת מברשת אפייה מכל הכיוונים, מוזגים את שאר התערובת על הבצלים בתבנית, הופכים אותם עם הצד החתוך כלפי מטה ומניחים בצד למשך כ- 10 דקות (ניתן ורצוי להיעזר גם בידיים). בינתיים מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 4 מניחים מעל הבצלים בתבנית נייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לכחצי שעה. מסירים את הכיסוי, הופכים את הבצלים כשהצד החתוך יהיה כלפי מעלה, מוזגים מהרוטב שנוצר בתבנית על הבצלים (לעשות זאת מספר פעמים במהלך האפייה) ואופים שוב למשך כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור) עד שהבצלים מתקרמלים ומקבלים צבע מגרה במיוחד (מומלץ גם לזלף על הבצלים עוד סילאן וסוכר חום תוך כדי האפייה).
  • 5 לפני ההגשה ניתן לפזר מעל מעט מלח גס. מתקבל בצל מקורמל שאי אפשר להישאר אדיש אליו (טעם מתוק-מלוח משגע)!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • להכנת בצל מקורמל במחבת: המיסו קלות את החמאה במחבת על אש גבוהה (רצוי להשתמש במחבת מפלדת אל-חלד או ברזל ייצוק ולא נון-סטיק כדי שהבצל לא יידבק אליה). הוסיפו את הבצלים החתוכים לאורך כשהצד הפרוס כלפי מטה, ערבבו והיפכו מדי פעם. ערבבו היטב את כל שאר המצרכים, הברישו את הבצלים במחבת ומיזגו עליהם את כל שאר התערובת. הנמיכו לאש נמוכה ובשלו למשך כשעה תוך כדי ערבוב מדי 5-10 דקות ותשומת לב לבצלים.
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם שום כתוש, רוזמרין טרי או עשבי תיבול יבשים. ניתן כמובן לשלוט בצורת חיתוך הבצלים וגם לחתוך אותם לרצועות למשל.

ציוד נדרש: תבנית אפייה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לעשות שימוש גם בבצלים סגולים (אך הלבנים עדיפים). במידה ומכינים בצל מקורמל במחבת ניתן לעשות שימוש ב- 40-50 גרם חמאה מומסת במקום שמן הזית. ניתן להחליף את הסילאן בסוכר חום.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140109
חלבונים (גרם)1.6 1.25
פחמימות (גרם)1613
מתוכן סוכרים (גרם)8.27 6.48
שומנים (גרם)8 6.27
מתוכם שומן רווי (גרם)1.24 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.03
נתרן (מ"ג)480.26376.46
סיבים תזונתיים (גרם)1.71 1.34
מים (גרם)95.8975.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.66.74
ויטמין B (מ"ג)0.540.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.8417.12
ויטמין C (מ"ג)7.86.11
ויטמין E (מ"ג)0.020.02
ויטמין K (מק"ג)0.710.55
סידן (מ"ג)28.4922.34
ברזל (מ"ג)0.470.37
מגנזיום (מ"ג)13.1210.28
זרחן (מ"ג)36.0628.26
אבץ (מ"ג)0.220.17
אשלגן (מ"ג)187.97147.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 29.4% 5.9% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אתם הולכים להכין בצל מקורמל לעיתים תכופות מעכשיו, צילום: תפיקו הפקות