דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 470 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 משרים את הכרובית במים עם מעט חומץ למשך כ- 5-10 דקות להרחקת מזיקים, שוטפים ומייבשים היטב (שלב זה אינו חובה בעיקרון, ניתן גם רק לשטוף מעט תחת מי הברז ולייבש היטב).
  • 3 מפרקים את הכרובית לפרחים, חוצים את עגבניות השרי לשניים, פורסים את הבצל לרבעים או לשמיניות ומקלפים את שיני השום (משאירים אותן שלמות).
  • 4 מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת שמן הזית, מוזגים מעל הירקות בקערה ומצפים אותם היטב (עם הידיים).
  • 5 מעבירים את הירקות אל תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה (מלבד שיני השום - אותן מניחים בצד), ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות (תלוי בסוג התנור, יש לעקוב ולהפוך את הירקות במהלך האפייה. את שיני השום מוסיפים אחרי 10 הדקות הראשונות של האפייה). במידת הצורך יש להבריש את הירקות בעוד מתערובת שמן הזית במהלך האפייה.
  • 6 מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה, מוציאים את הירקות מהתנור, מחממים את התנור לחום של 220 מעלות, מזלפים מעל הירקות את רוטב הטחינה ומחזירים לאפייה של כ- 10-15 דקות עד שהטחינה מסמיכה והירקות מקבלים צבע זהוב (להיזהר לא לשרוף וכדאי לוודא שהכרובית שלנו נשארת מעט קראנצ`ית ונגיסה). שימו לב: תוכלו להמשיך לאפות את הכרובית בתנור עד שהיא מוכנה ולפני ההגשה לזלף את הטחינה מעל מבלי לאפות שוב בתנור (לשיקולכם).
  • 7 מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם ומגישים סינייה כרובית בטחינה פשוט מושלמת!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לטחינה ניתן להוסיף גם תבלין סומאק אם אוהבים וגם פטרוזיליה. תרגישו חופשי לתבל איך שאתם אוהבים ולשלב מרכיבים כמו פפריקה (גם מתוקה, חריפה או מעושנת), אבקת שום, גרידת לימון לטעם חמצמץ, זעתר, פלפל צ`ילי חריף ושומשום. תוכלו גם להחליף את הטחינה בתיבול אחר של חרדל, צ`ילי מתוק,

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מומלץ שהכרובית תהיה קראנצ`ית וקריספית (ניתן גם לצפות בפירורי לחם).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)500107
חלבונים (גרם)16.56 3.53
פחמימות (גרם)276
מתוכן סוכרים (גרם)9.2 1.96
שומנים (גרם)37.54 8
מתוכם שומן רווי (גרם)6.12 1.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.02
כולסטרול (מ"ג)0.03 0.01
נתרן (מ"ג)1,152245.36
סיבים תזונתיים (גרם)12.17 2.59
מים (גרם)376.2980.15
ליקופן (מ"ג)0.960.21
ויטמין A (מק"ג)34.47.33
ויטמין B (מ"ג)4.620.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.630.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.640.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.820.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)141.630.16
ויטמין C (מ"ג)145.1730.92
ויטמין E (מ"ג)0.460.1
ויטמין K (מק"ג)104.322.21
סידן (מ"ג)154.8532.98
ברזל (מ"ג)4.971.06
מגנזיום (מ"ג)41.448.83
זרחן (מ"ג)145.2530.94
אבץ (מ"ג)0.90.19
אשלגן (מ"ג)656.72139.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.730.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.480.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 40.3% 17.8% 28.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.86 (1.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.