דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חריימה פרגית
חריימה פרגית
תבשיל סטייק פרגיות מושלם

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 405 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את הפרגיות במרינדה לכ- 2-3 שעות במקרר לספיגת הטעמים.
  • 2 לטגן בסיר עם שמן הזית את הבצל, לאחר מספר דקות להוסיף את הפלפלים (עדיפות לפלפלונים הקטנים) ולערבב עד שהם נצרבים (רכים ומעט שחומים, ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית).
  • 3 להוסיף את עגבניות השרי ולערבב (ניתן למעוך ממש מעט כדי שייצאו הנוזלים). להוסיף את התבלינים ולערבב. להוסיף את עלי הסלק והשום ולטגן עוד כמה דקות עד שהם מתרככים לחלוטין.
  • 4 להוסיף מים רותחים ולהביא לרתיחה (המים צריכים לכסות רק מחצית מהפרגית).
  • 5 לגלגל כל סטייק פרגית ולהניח בסיר. לסגור עם מכסה ולהעביר לבישול של כשעה וחצי על אש נמוכה-בינונית (מדי פעם חשוב "להשקות" את הפרגית עם הרוטב המהמם שלנו).
  • 6 כהפרגיות השחימו מכל הצדדים והרוטב הסמיך - זה הזמן להגשה (לקראת הסוף ניתן להעביר לאש גבוהה על מנת שחלק מהנוזלים יתאדו).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תכינו את החלה לרוטב!

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)551136
חלבונים (גרם)47.73 11.79
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)11.91 2.94
שומנים (גרם)29.83 7.37
מתוכם שומן רווי (גרם)6.72 1.66
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
כולסטרול (מ"ג)160.71 39.68
נתרן (מ"ג)958.4236.64
סיבים תזונתיים (גרם)4.02 0.99
מים (גרם)297.2973.41
ליקופן (מ"ג)1.10.27
ויטמין A (מק"ג)243.2460.06
ויטמין B (מ"ג)14.13.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.12
ויטמין B3 (מ"ג)10.62.62
ויטמין B5 (מ"ג)1.910.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.311.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.380.09
ויטמין C (מ"ג)133.4432.95
ויטמין D (מק"ג)0.220.06
ויטמין E (מ"ג)2.30.57
ויטמין K (מק"ג)132.4632.71
סידן (מ"ג)78.1319.29
ברזל (מ"ג)4.361.08
מגנזיום (מ"ג)90.4822.34
זרחן (מ"ג)336.7383.14
אבץ (מ"ג)5.161.27
אשלגן (מ"ג)910.98224.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.21.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.550.88
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.651.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.541.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 28.9% 46.2% 21%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.