דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל עוף טעים ומיוחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 489 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את 4 כפות השמן בסיר סוטאז` רחב ומטגנים את הבצל על אש בינונית ביחד המלח (המלח מוציא נוזלים ועוזר להשחמה של הבצל). כשמשחים מוסיפים את השמן הנותר, מוסיפים את פרוסות השום הדקות וממשיכים בטיגון קל.
  • 2 מוסיפים את שוקי עוף וצולים אותן מכל צד עד להשחמה. מוסיפים את תפוחי האדמה, התבלינים והמים, מביאים לרתיחה קלה ומוסיפים מעל גם את התרד והסלרי.
  • 3 מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כשעה ולקראת הסוף מוסיפים גם את הלימון הסחוט.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39681
חלבונים (גרם)26.32 5.39
פחמימות (גרם)378
מתוכן סוכרים (גרם)4.11 0.84
שומנים (גרם)16.58 3.39
מתוכם שומן רווי (גרם)2.6 0.53
כולסטרול (מ"ג)71.47 14.63
נתרן (מ"ג)1,764361.08
סיבים תזונתיים (גרם)4.65 0.95
מים (גרם)402.0882.31
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)235.4848.2
ויטמין B (מ"ג)8.861.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.851.2
ויטמין B5 (מ"ג)1.510.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)88.618.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.04
ויטמין C (מ"ג)20.894.28
ויטמין D (מק"ג)0.10.02
ויטמין E (מ"ג)1.230.25
ויטמין K (מק"ג)215.0144.01
סידן (מ"ג)131.7326.97
ברזל (מ"ג)4.760.97
מגנזיום (מ"ג)94.6619.38
זרחן (מ"ג)236.7948.47
אבץ (מ"ג)3.250.66
אשלגן (מ"ג)935.81191.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.740.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.420.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.560.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.160.44

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 19.7% 31.3% 43.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.