דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות טעימות ובריאות לארוחת הערב

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי גודל הלביבות)

  • הלביבות
  • עדשים -  כוסות - סה"כ (255 גרם)
    כתומות (שטופות היטב)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • קישוא - יחידה גדולה (290 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה קטנה (77 גרם)
  • ביצים - 2 יחידותL
  • שיבולת שועל - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
    דקה
  • קמח לבן - כף שטוחה
  • כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
    קצוצה (או תיבולית קפואה)
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה (או תיבולית קפואה)
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ ומטוגן (או תיבולית)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    טחון
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • לשימון התבנית
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו כרבע שעה לפני ההכנה.
  • 2 לגרד דק את הבטטה, הקישוא ותפוח האדמה, להניח בסיר יחד עם העדשים הכתומות השטופות, להוסיף מים רותחים ולבשל עד לריכוך העדשים. לקרר ולסנן היטב מכל הנוזלים.
  • 3 להניח בקערה את הירקות והעדשים ללא הנוזלים, להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב עד לאיחוד.
  • 4 להניח נייר אפייה על תבנית, לשמן בשמן הזית, ליצור לביבות ולהניח על התבנית.
  • 5 לאפות את הלביבות בתנור למשך כ- 20 דקות או עד שהן זהובות בתחתית ויציבות. מתקבלות לביבות עדשים כתומות טעימות ובריאות!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליטל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)126155
חלבונים (גרם)6.32 7.74
פחמימות (גרם)1822
מתוכן סוכרים (גרם)2.22 2.72
שומנים (גרם)3.58 4.38
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)31.62 38.71
נתרן (מ"ג)130.64159.93
סיבים תזונתיים (גרם)6.17 7.55
מים (גרם)52.6264.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)189.72232.25
ויטמין B (מ"ג)2.032.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.23
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.780.96
ויטמין B5 (מ"ג)0.690.84
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.98115.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.09
ויטמין C (מ"ג)9.9812.22
ויטמין D (מק"ג)0.170.21
ויטמין E (מ"ג)0.450.55
ויטמין K (מק"ג)64.9479.5
סידן (מ"ג)33.2140.65
ברזל (מ"ג)2.022.47
מגנזיום (מ"ג)35.943.95
זרחן (מ"ג)120.07146.99
אבץ (מ"ג)1.141.39
אשלגן (מ"ג)306.48375.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.3% 10.6% 18.8% 52.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.