דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עדשים וירקות
קציצות עדשים וירקות
קציצות עדשים וירקות
שילוב בריא של עדשים וירקות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (12-18 קציצות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את העדשים הכתומות במשך יום שלם ולסנן (ללא בישול).
  • 2 לשטוף ולגרד את הקישוא, הגזר, הדלעת והבטטה בפומפייה גסה.
  • 3 להניח את העדשים, הירקות ועשבי התיבול בקערה, להוסיף את הביצים, לתבל במלח, פלפל שחור, כורכום ופירורי לחם, ולערבב היטב.
  • 4 לעטוף תבנית תנור בנייר אפייה ולהכין קציצות (לסחוט לפני) מהתערובת.
  • 5 להניח את הקציצות על נייר האפייה ולאפות בחום של 190-200 מעלות למשך כ- 25-30 דקות עד להשחמה (תלוי בתנור).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם יוגורט.

הערך התזונתי לא כולל את היוגורט. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)91101
חלבונים (גרם)5.27 5.83
פחמימות (גרם)1517
מתוכן סוכרים (גרם)2.34 2.58
שומנים (גרם)1.25 1.39
מתוכם שומן רווי (גרם)0.38 0.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.73 37.25
נתרן (מ"ג)164.7181.92
סיבים תזונתיים (גרם)5.06 5.59
מים (גרם)67.1974.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)314.45347.33
ויטמין B (מ"ג)1.771.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.15
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.77
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.67
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7380.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.09
ויטמין C (מ"ג)10.9412.09
ויטמין D (מק"ג)0.190.21
ויטמין E (מ"ג)0.690.76
ויטמין K (מק"ג)74.6382.43
סידן (מ"ג)33.4736.97
ברזל (מ"ג)1.671.85
מגנזיום (מ"ג)27.3630.22
זרחן (מ"ג)92.69102.38
אבץ (מ"ג)0.870.96
אשלגן (מ"ג)292.73323.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.380.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.8% 4.7% 19.6% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.