דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים טעים ומזין בחורף

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

  • עדשים - כוס (170 גרם)
    ירוקות (כוס חד פעמית)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך גס
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים גס
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים גס
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
    טרייה וקצוצה
  • אטריות דקות - 50 גרם
    חופן אחד
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים במים את העדשים הירוקות למשך שעתיים לפחות, ולאחר מכן מסננים ושוטפים היטב.
  • 2 בסיר בינוני מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומערבבים לכדקה. מוסיפים את העדשים הירוקות, הגזרים, תפוחי האדמה והתבלינים, ומערבבים כדקה.
  • 3 מוסיפים מים רותחים (3/4 סיר בינוני), מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומבשלים למשך כחצי שעה.
  • 4 מועכים את המרק עם מועך פירה, מוסיפים את הכוסברה הטרייה, טועמים, מתקנים טעמים ואם צריך מוסיפים מים רותחים (עוד כוס).
  • 5 מבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את האטריות הדקות לעוד כ- 10 דקות של בישול. הנאה מובטחת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר למרק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167152
חלבונים (גרם)6.83 6.22
פחמימות (גרם)2725
מתוכן סוכרים (גרם)2.32 2.12
שומנים (גרם)3.69 3.36
מתוכם שומן רווי (גרם)0.54 0.49
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
נתרן (מ"ג)408.93372.13
סיבים תזונתיים (גרם)7.74 7.04
מים (גרם)68.9762.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)237.94216.53
ויטמין B (מ"ג)2.672.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.291.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.690.63
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)101.5992.45
ויטמין C (מ"ג)6.295.73
ויטמין E (מ"ג)0.560.51
ויטמין K (מק"ג)13.9312.68
סידן (מ"ג)35.1331.96
ברזל (מ"ג)2.372.16
מגנזיום (מ"ג)39.2335.7
זרחן (מ"ג)119.45108.7
אבץ (מ"ג)1.151.05
אשלגן (מ"ג)425.12386.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.9% 8.1% 15% 60%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.