דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטרמה מעושנת להכנה ביתית בנינג`ה גריל!

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 290 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • כמה דברים לפני שמתחילים:
  • 1 חשוב לקנות נתח חזה הודו גדול, לפחות 1 ק"ג.
  • 2 אני ממליצה לא לקצר תהליכים. שלב ההשריה הראשון חשוב מאוד לטעמים ולעסיסיות של הפסטרמה.
  • 3 אל תתפתו לפרוס את הפסטרמה כשהיא חמה, היא עלולה להתפורר והנוזלים פשוט ייצאו ממנה והנתח יחזור להיות יבש.
  • אופן ההכנה:
  • 1 בכוס או כד מידה מערבבים את כל מרכיבי המשרה הראשון. כשהמלח והסוכר נמסו, מוסיפים עוד מים קרים כדי להגיע לליטר אחד של מים.
  • 2 מניחים את נתח חזה ההודו בקופסא עם מכסה אטום, ומוזגים את תערובת המשרה הראשון כך שתכנה את כל חלקיו. סוגרים היטב ומכניסים למקרר למשך כ- 12 שעות (מדי פעם כדאי להפוך קצת או לנער בזהירות.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה המעושנת.
  • 4 מוציאים מהקופסא את נתח ההודו (לא שוטפים אותו), ומורחים מכל הצדדים את המרינדה המעושנת. מסננים את המשרה הראשון מהקופסא ומכניסים אליה שוב את הנתח בתיבול המעושן לעוד כ- 4 שעות במקרר (מומלץ להשאיר מעט מהתערובת למריחה נוספת בזמן הצלייה).
  • 5 לאחר ההשריה במרינדה מחממים את הנינג`ה על תוכנית גריל, חום מדיום, ומחברים את מד החום של המכשיר כדי שהוא יידע שאתם רוצים למדוד את החום הפנימי של הנתח. מכוונים את החום הפנימי הרצוי לחום של 65 מעלות.
  • 6 כשהמכשיר חם מכניסים את הנתח על המגש המחורר (של האייר-פריי), מכניסים את המדחום כך שהקצה שלו יהיה בדיוק במרכז הנתח וסוגרים. על המסך תוכלו לראות את החום הפנימי הנוכחי לצד החום הפנימי שאליו נרצה להגיע. כשהחום הפנימי יהיה בערך 50 מעלות, פותחים את המכסה ומורחים בזהירות מהמרינדה שנותרה. סוגרים וממשיכים לצלות עד להגעה לחום היעד. אין צורך להפוך את הנתח בזמן הצלייה.
  • 7 לאחר שהנתח מתקרר (חשוב) - פורסים לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה וזוללים ככה, בכריך, בסלט או איך שמתחשק לכם! יש לכם פסטרמה הודו בנינג`ה פשוט מושלמת!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: נינג`ה.

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רתם הורביץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)445153
חלבונים (גרם)60.55 20.87
פחמימות (גרם)103
מתוכן סוכרים (גרם)7.36 2.54
שומנים (גרם)16.5 5.69
מתוכם שומן רווי (גרם)2.74 0.94
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.03
כולסטרול (מ"ג)166 57.2
נתרן (מ"ג)2,217764.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.67 0.23
מים (גרם)194.5167.02
ליקופן (מ"ג)0.70.24
ויטמין A (מק"ג)28.769.91
ויטמין B (מ"ג)18.326.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.1
ויטמין B3 (מ"ג)15.295.27
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.5
ויטמין B6 (מ"ג)1.180.41
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.344.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.780.27
ויטמין C (מ"ג)0.970.34
ויטמין D (מק"ג)0.40.14
ויטמין E (מ"ג)0.610.21
ויטמין K (מק"ג)1.140.39
סידן (מ"ג)36.5412.59
ברזל (מ"ג)3.511.21
מגנזיום (מ"ג)65.3222.51
זרחן (מ"ג)463.13159.59
אבץ (מ"ג)3.621.25
אשלגן (מ"ג)651.09224.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 18.8% 69.1% 11.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.