דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות קלאסיות עם ריבה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים יחד את הקמח, השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את הביצים, החמאה, מחית הוניל והמים (במקום מים אפשר חלב פושר), וממשיכים ללוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק נעים ונוח למגע (לא קשה ולא דביק מדי, את המלח מוסיפים לאחר כ- 5 דקות לישה).
  • 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 45-50 גרם ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח (כחצי שעה לפחות).
  • 4 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב לחום של 150-160 מעלות ומטגנים את הסופגנייה משני הצדדים עד להשחמה (מומלץ להשתמש במד טמפרטורה למטבח).
  • 5 מחכים שהסופגנייה תצטנן מעט, ממלאים בריבת תות ומפדרים באבקת סוכר. מתקבלת סופגנייה קלאסית ביתית פשוט מושלמת!
  • 6 חג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: ניתן להוסיף למרכיבי הבצק גם 2 כפות ברנדי או ארק כדי למנוע ספיגת שמן בסופגניות.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה למטבח.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות על הסופגניות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן לטיגון עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליטל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)294320
חלבונים (גרם)3.63 3.96
פחמימות (גרם)5054
מתוכן סוכרים (גרם)11.25 12.25
שומנים (גרם)8.88 9.68
מתוכם שומן רווי (גרם)2.22 2.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.09
כולסטרול (מ"ג)32.59 35.5
נתרן (מ"ג)186.86203.55
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.24
מים (גרם)13.6914.91
ויטמין A (מק"ג)10.8811.85
ויטמין B (מ"ג)0.340.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.214.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.07
ויטמין C (מ"ג)1.51.63
ויטמין D (מק"ג)0.140.15
ויטמין E (מ"ג)0.070.08
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)24.7827
ברזל (מ"ג)0.850.92
מגנזיום (מ"ג)0.910.99
זרחן (מ"ג)37.2140.54
אבץ (מ"ג)0.090.1
אשלגן (מ"ג)9.6510.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 14.3% 5.8% 79.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.