דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעיים וירקות בתנור - ארוחת הצהריים שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 458 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרע עוף - 3 יחידה - סה"כ (1.05 ק"ג)
    מופרדים לשוק וירך
  • תפוח אדמה - 4 יחידה בינונית - סה"כ (676 גרם)
    אדומים - פרוסים גס לאורך
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    פרוסה גס לאורך
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס גס לרצועות
  • פלפל אדום - 2 יחידה בינונית - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים גס לקוביות
  • שום - 2 שן
    פרוסות
  • שמן זית - 5 כף - סה"כ (50 מ"ל)
  • דבש - 1/2 כף - סה"כ (11 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן - כפית גדושה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - כפית שטוחה (3 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מעבירים לקערה גדולה את כרעי העוף והירקות לאחר שניקינו ופרסנו.
  • 2 מערבבים בשמן הזית את הדבש והתבלינים, יוצקים מעל כרעי העוף והירקות, מערבבים ומורחים היטב.
  • 3 מעבירים הכל לתבנית יציקה (עם ציפוי טפלון/קרמי) ומוסיפים חצי כוס מים.
  • 4 מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 190 מעלות (טורבו) למשך כ- 40 דקות.
  • 5 מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 25 דקות עד הזהבה.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)546119
חלבונים (גרם)53.27 11.62
פחמימות (גרם)419
מתוכן סוכרים (גרם)9.2 2.01
שומנים (גרם)18.05 3.94
מתוכם שומן רווי (גרם)3.85 0.84
כולסטרול (מ"ג)162.75 35.51
נתרן (מ"ג)770.96168.21
סיבים תזונתיים (גרם)4.71 1.03
מים (גרם)342.5974.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)532.97116.28
ויטמין B (מ"ג)18.163.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.480.11
ויטמין B3 (מ"ג)12.782.79
ויטמין B5 (מ"ג)3.250.71
ויטמין B6 (מ"ג)1.290.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.079.4
ויטמין B12 (מק"ג)0.60.13
ויטמין C (מ"ג)122.4926.72
ויטמין D (מק"ג)0.220.05
ויטמין E (מ"ג)2.120.46
ויטמין K (מק"ג)13.72.99
סידן (מ"ג)63.4113.83
ברזל (מ"ג)3.750.82
מגנזיום (מ"ג)85.6118.68
זרחן (מ"ג)408.9589.22
אבץ (מ"ג)6.171.35
אשלגן (מ"ג)1,088237.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.590.56
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.060.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.330.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.780.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 15.4% 45.5% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.