דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס שבלול במילוי כבד עוף
בורקס שבלול במילוי כבד עוף
בורקס שבלול במילוי כבד עוף
בורקס טורקי במילוי כבד עוף

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (12-15 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את הכבד לצלות לפי הכשרות (כל אחד ואיך שהוא רגיל). הכבד צריך להיות עשוי ואז לחתוך לקוביות קטנות.
  • 2 את הבצלים לפרוס לרצועות דקות ולטגן בשמן עד להשחמה. להוסיף מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם.
  • 3 למחבת עם הבצל המטוגן להוסיף את קוביות כבד העוף ולערבב בעדינות.
  • 4 את בצק הפילאס לפתוח לכל האורך בשולחן רחב ולהשאיר מתחת הבצק את הניילון אותו נסיר מאוחר יותר. למלא את הבצק במילוי הכבד בקו ישר מתחילת הבצק לכל האורך ולגלגל בדיוק כמו סושי. כך נוצר נחש ארוך מהבצק.
  • 5 להעביר את הבצק בצורה מעגלית לתבנית פיירקס משומנת.
  • 6 לצפות בעזרת מברשת בחלמון ולפזר מעל שומשום.
  • 7 לאפות את הבורקס בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות עד להשחמה.
  • 8 להגיש בליווי רוטב - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף פטריות טריות או פטריות משימורים לכבדים. אפשר להוסיף תפוח אדמה אחד וביצה מגורדת אחת.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)265209
חלבונים (גרם)12.19 9.58
פחמימות (גרם)2116
מתוכן סוכרים (גרם)2.12 1.67
שומנים (גרם)14.71 11.57
מתוכם שומן רווי (גרם)6.76 5.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.03
כולסטרול (מ"ג)215.38 169.3
נתרן (מ"ג)297.62233.95
סיבים תזונתיים (גרם)0.72 0.57
מים (גרם)63.1949.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,5391,210
ויטמין B (מ"ג)9.657.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.840.66
ויטמין B3 (מ"ג)5.053.97
ויטמין B5 (מ"ג)3.062.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)208.58163.96
ויטמין B12 (מק"ג)7.575.95
ויטמין C (מ"ג)3.292.59
ויטמין D (מק"ג)0.070.06
ויטמין E (מ"ג)0.320.25
ויטמין K (מק"ג)0.290.23
סידן (מ"ג)27.6221.71
ברזל (מ"ג)4.753.74
מגנזיום (מ"ג)14.6911.55
זרחן (מ"ג)178.56140.36
אבץ (מ"ג)1.561.22
אשלגן (מ"ג)194.46152.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 30.3% 25.1% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.