דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בוריק בלוז
בוריק בלוז
בוריק בלוז
בוריק בלוז מהמטבח הטריפוליטאי

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה

  • עלי הסיגר
  • עלי סיגר מרוקאי - 10 יחידות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לחצי
  • המילוי
  • אגוזי מלך - 1/2 כוס - סה"כ (45 גרם)
    גרוסים גס
  • אגוזי לוז - חופן (35 גרם)
    1/4 כוס - גרוסים גס
  • פקאנים - 1/4 כוס - סה"כ (27 גרם)
    גרוסים גס
  • שקדים - 1/4 כוס - סה"כ (36 גרם)
    גרוסים גס
  • דבש - 4 כפות - סה"כ (88 גרם)
    או סילאן
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
  • ציפורן טחון - קורט
  • גרידת תפוז - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
    או גרידת לימון
  • סירופ הסוכר
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/2 כפית - סה"כ (3 מ"ל)
  • מי ורדים - 2-3 טיפות
  • השמן לטיגון
  • ביצה - Large
    טרופה - להדבקה לפני הטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת הסירופ: מחממים בסיר את הסוכר והמים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהסירופ מסמיך. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים. משאירים את הסירופ חם על אש נמוכה.
  • 2 הכנת המילוי: מערבבים את תערובת האגוזים (סה"כ כוס ורבע תערובת אגוזים גרוסים גס) עם הדבש והתבלינים.
  • 3 כל עלה של סיגר חותכים לחצי.
  • 4 מניחים כף גדושה מהמילוי על קצה חצי עלה הסיגר וסוגרים למשולש.
  • 5 מדביקים מעט את הבוריק עם ביצה טרופה.
  • 6 מעבירים לטיגון בשמן עמוק כדקה מכל צד.
  • 7 מניחים על נייר סופג. לאחר הטיגון מעבירים לטבילה בסירופ הסוכר כשהסיר על האש - טובלים כל משולש כדקה בסירופ הרותח.
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבוריק בלוז לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (בערך כוס שמן לטיגון). הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים. ניתן להקפיא ולחמם בתנור.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)177307
חלבונים (גרם)2.45 4.25
פחמימות (גרם)2034
מתוכן סוכרים (גרם)13.02 22.57
שומנים (גרם)10.3 17.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 1.49
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)12.65 21.92
נתרן (מ"ג)62.03107.5
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 0.98
מים (גרם)18.7332.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.539.58
ויטמין B (מ"ג)0.30.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.948.56
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.05
ויטמין C (מ"ג)0.320.55
ויטמין D (מק"ג)0.070.12
ויטמין E (מ"ג)0.81.38
ויטמין K (מק"ג)0.350.61
סידן (מ"ג)11.119.23
ברזל (מ"ג)0.270.46
מגנזיום (מ"ג)10.117.51
זרחן (מ"ג)24.5742.58
אבץ (מ"ג)0.220.37
אשלגן (מ"ג)38.166.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.721.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.691.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.033.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.013.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 31.2% 7.4% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.