דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט פומלית עם פילה לברק בטמפורה
סלט פומלית עם פילה לברק בטמפורה
סלט דג מפנק למנה הראשונה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 423 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מתחילים בהכנת הרוטב: מוזגים לקלחת את כל מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד למרקם של סירופ.
  • 2 מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומוזגים מים קרים בהדרגה עד לקבלת מרקם כמו של שמנת.
  • 3 חותכים את פילה הלברק הנקי מעור לריבועים קטנים, מצפים בבלילת הטמפורה משני הצדדים, מנקים עודפים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה (מניחים על רשת טיגון לשמירה על הקריספיות, ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן במתכון). בנוסף, מטגנים את פלפל הצ`ילי המיובש בשמן העמוק לדקה-שתיים עד להזהבה ומניחים בצד (שומרים את זה לטופינג).
  • 4 מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה את עלי הכוסברה והנענע, פרוסות הצ`ילי הטרי והלמון גראס (אחרי שקצת פתחנו אותם עם הגב של הסכין). מוסיפים את הפומלית, הבוטנים המטוגנים, הצ`ילי היבש שטיגנו והקוקוס הקלוי, ומתבלים בליים הסחוט, רוטב הדגים, השום וסוכר הדמררה.
  • 6 ההגשה: מוזגים את הרוטב שבישלנו על הצלחת, מניחים מעליו את הסלט המתובל ולבסוף את הלברקים המטוגנים מעל הכל - זה הסלט הכי טעים שתכינו!
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ריבת הצ`ילי. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר טיגון הדג והפלפלים המיובשים. יש להשתמש בכמות שמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)863204
חלבונים (גרם)27.94 6.61
פחמימות (גרם)9723
מתוכן סוכרים (גרם)54.63 12.92
שומנים (גרם)41.37 9.78
מתוכם שומן רווי (גרם)7.25 1.71
כולסטרול (מ"ג)41 9.69
נתרן (מ"ג)3,177751.16
סיבים תזונתיים (גרם)2.44 0.58
מים (גרם)234.9355.54
ויטמין A (מק"ג)79.3918.77
ויטמין B (מ"ג)5.051.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.930.69
ויטמין B5 (מ"ג)10.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.069
ויטמין B12 (מק"ג)0.460.11
ויטמין C (מ"ג)67.7416.01
ויטמין D (מק"ג)5.651.34
ויטמין E (מ"ג)2.150.51
ויטמין K (מק"ג)17.764.2
סידן (מ"ג)94.722.39
ברזל (מ"ג)2.150.51
מגנזיום (מ"ג)156.7437.05
זרחן (מ"ג)242.1857.25
אבץ (מ"ג)1.330.31
אשלגן (מ"ג)722.68170.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.850.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.590.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 24.6% 16.6% 57.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.