דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה עיקרית טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 265 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר סוטאז` רחב מחממים את השמן ומניחים את השוקיים השטופות והמיובשות היטב (ראו הערה בנוגע לשוקיים בסוף המתכון) להשחמה מכל הצדדים.
  • 2 מוסיפים את הבצל, מערבבים, מוסיפים את התבלינים, האפונה, הסלרי והשומר, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העוף, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי.
  • 3 שימו לב: העוף צריך להיות רך וכל הנוזלים צריכים להתאדות. אם עדיין נשארו נוזלים יש לפתוח את המכסה ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות. זהו - פשוט טעים!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)306115
חלבונים (גרם)27.14 10.23
פחמימות (גרם)187
מתוכן סוכרים (גרם)1.56 0.59
שומנים (גרם)14.15 5.33
מתוכם שומן רווי (גרם)2.97 1.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)79.36 29.91
נתרן (מ"ג)872.6328.87
סיבים תזונתיים (גרם)6.04 2.28
מים (גרם)161.2160.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.6510.42
ויטמין B (מ"ג)8.113.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.09
ויטמין B3 (מ"ג)6.032.27
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.5314.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.270.1
ויטמין C (מ"ג)12.484.7
ויטמין E (מ"ג)0.120.05
ויטמין K (מק"ג)9.423.55
סידן (מ"ג)72.4827.31
ברזל (מ"ג)2.340.88
מגנזיום (מ"ג)41.3315.58
זרחן (מ"ג)210.9579.5
אבץ (מ"ג)2.671.01
אשלגן (מ"ג)664.54250.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.830.69
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.540.58
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.771.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.40.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 21.8% 41.9% 27%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.