דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת בוקר כמו בבתי הקפה

מצרכים למתכון

240 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקשקשים את הביצים בקערית, מוסיפים את החמאה, השמנת, והתבלינים לפי הטעם, ומקשקשים שוב.
  • 2 מוזגים את הבלילה של הביצים למחבת קרה (!), מכוונים את האש ללהבה נמוכה-בינונית, תחילה טורפים קלות עם מטרפה להמסה של החמאה וכשהיא נמסה מנמיכים את האש ועוברים לערבב עם לקקן עד לקבלת צבע צהבהב בהיר.
  • 3 מכבים את האש, מוסיפים את העירית הקצוצה ומערבבים.
  • 4 מגישים על לחם בריוש שהורדנו לו את הקצוות וקלינו על מחבת עם החמאה. מתקבלת מקושקשת פלאפית שלא תוכלו להפסיק לאכול מרוב שהיא טעימה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אבוקדו פרוס ומתובלן!

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שימו לב: אפשר להגדיל את כמות הביצים ובהתאם יגדל היחס של החמאה והשמנת - היחס הוא 5 גרם חמאה ו- 5 מ"ל שמנת על כל ביצה L.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)612255
חלבונים (גרם)22.73 9.47
פחמימות (גרם)3716
מתוכן סוכרים (גרם)9.39 3.91
שומנים (גרם)40.41 16.84
מתוכם שומן רווי (גרם)20.2 8.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.080.45
כולסטרול (מ"ג)584.46 243.53
נתרן (מ"ג)1,324551.47
סיבים תזונתיים (גרם)1.59 0.66
מים (גרם)108.1545.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)228.5895.24
ויטמין B (מ"ג)3.241.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.630.26
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B5 (מ"ג)2.10.88
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.2228.84
ויטמין B12 (מק"ג)1.210.5
ויטמין C (מ"ג)3.011.25
ויטמין D (מק"ג)2.791.16
ויטמין E (מ"ג)1.440.6
ויטמין K (מק"ג)11.864.94
סידן (מ"ג)83.4934.79
ברזל (מ"ג)2.611.09
מגנזיום (מ"ג)19.418.09
זרחן (מ"ג)273.05113.77
אבץ (מ"ג)1.790.75
אשלגן (מ"ג)208.9687.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.621.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.130.89
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.982.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.651.94

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 39.6% 22.3% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.69 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.