דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז עם אפונה וגזר ונתחי פרגיות
אורז עם אפונה וגזר ונתחי פרגיות
אורז עם אפונה וגזר ונתחי פרגיות
אוכל שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 350 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 ממליחים את נתחי הפרגיות בחצי כפית מלח. מערבבים בכף שמן את התבלינים לפרגיות ומורחים היטב. צורבים על מחבת פסים או מחבת רגילה (עם ציפוי טפלון/קרמי) עד הזהבה משני הצדדים. פורסים לרצועות.
  • 2 מטגנים את הבצל ב- 4 כפות שמן עד הזהבה, מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עד ריכוך קל. מוסיפים תבלינים ואורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מבשלים כ- 5 דקות עם מכסה מעט פתוח, מוסיפים את האפונה, הרצועות של הפרגיות, המלח ואבקת המרק ומערבבים (אפשרות נוספת: במקום להוסיף לתבשיל אפשר לשמור את רצועות הפרגיות ולפזר מעל האורז בזמן ההגשה).
  • 4 מכסים את הסיר (כשהמכסה עטוף במגבת) ומבשלים על אש קטנה עוד כחצי שעה.
  • 5 מגישים ונהנים - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)447128
חלבונים (גרם)33.46 9.55
פחמימות (גרם)4112
מתוכן סוכרים (גרם)1.6 0.46
שומנים (גרם)17.29 4.94
מתוכם שומן רווי (גרם)3.26 0.93
כולסטרול (מ"ג)102.11 29.15
נתרן (מ"ג)975.51278.49
סיבים תזונתיים (גרם)2.97 0.85
מים (גרם)233.1366.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)142.8840.79
ויטמין B (מ"ג)9.542.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.332.09
ויטמין B5 (מ"ג)1.360.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.854.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.330.09
ויטמין C (מ"ג)2.220.64
ויטמין D (מק"ג)0.20.06
ויטמין E (מ"ג)0.230.07
ויטמין K (מק"ג)5.171.48
סידן (מ"ג)31.769.07
ברזל (מ"ג)2.080.59
מגנזיום (מ"ג)34.139.74
זרחן (מ"ג)214.9561.36
אבץ (מ"ג)2.930.84
אשלגן (מ"ג)374.85107.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.490.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.090.6
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.851.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.290.94

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 18.3% 35.4% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה