דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעים, מזין ובריא

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האפונה היבשה למשך לילה בקערת מים ומסננים.
  • 2 מניחים את הגזר והאפונה בסיר, מכסים במים רותחים ומבשלים כחצי שעה (לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במכסה חצי סגור).
  • 3 טועמים ואם האפונה כבר רכה מעט מוסיפים את העדשים האדומות, קוביות תפוח האדמה, הקוואקר ועשבי התיבול.
  • 4 מוסיפים עוד מים רותחים למרקם "מרקי" ומבשלים עוד כחצי שעה.
  • 5 מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים. אפשר להוסיף עוד מים רותחים עד למרקם הרצוי. מגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)244227
חלבונים (גרם)15.58 14.5
פחמימות (גרם)4441
מתוכן סוכרים (גרם)1.04 0.97
שומנים (גרם)1.26 1.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.1
נתרן (מ"ג)24.7323.03
סיבים תזונתיים (גרם)15.22 14.17
מים (גרם)35.9933.51
ויטמין A (מק"ג)204.13190.07
ויטמין B (מ"ג)0.680.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.390.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.36.8
ויטמין C (מ"ג)4.13.82
ויטמין E (מ"ג)0.250.24
ויטמין K (מק"ג)28.3426.39
סידן (מ"ג)38.1635.53
ברזל (מ"ג)2.442.28
מגנזיום (מ"ג)6.536.08
זרחן (מ"ג)14.7613.74
אבץ (מ"ג)0.110.1
אשלגן (מ"ג)610.58568.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20% 1.7% 20.4% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.