גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | חמאת בוטנים ביתית |
50 מנות/יחידות, 10 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
ציוד נדרש: מעבד מזון איכותי.
ניתן לקלות בוטנים טבעיים לבד בבית (אך קל ומהיר יותר לרכוש כבר בוטנים קלויים): קולים בתנור עד להשחמה קלה של קליפתם הדקה הבוטנים (בחום של 160 מעלות למשך כ- 20 דקות, תלוי בתנור, להפוך תוך כדי ולערבב מעט). לצנן לטמפרטורת החדר ולקלף (שכבה אחידה, לא נורא אם חלק מהקליפה יישאר. אפשר לקלף על ידי ניעור בתוך קופסא אטומה). בהתחלה המרקם של חמאת הבוטנים מעט פירורי עם גושים - אל תתייאשו והמשיכו לטחון לקבלת חמאת בוטנים ביתית חלקה.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 60 | 571 |
חלבונים (גרם) | 2.37 | 22.69 |
פחמימות (גרם) | 2 | 23 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 0.71 | 6.84 |
שומנים (גרם) | 4.97 | 47.57 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.69 | 6.6 |
נתרן (מ"ג) | 27.91 | 267.38 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 0.8 | 7.67 |
מים (גרם) | 0.22 | 2.07 |
ויטמין B (מ"ג) | 1.59 | 15.2 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.04 | 0.42 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.01 | 0.1 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 1.35 | 12.96 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.14 | 1.34 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.03 | 0.25 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 14.51 | 138.96 |
ויטמין C (מ"ג) | 0 | 0.02 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.69 | 6.64 |
סידן (מ"ג) | 5.42 | 51.93 |
ברזל (מ"ג) | 0.23 | 2.17 |
מגנזיום (מ"ג) | 17.61 | 168.65 |
זרחן (מ"ג) | 35.81 | 343.05 |
אבץ (מ"ג) | 0.33 | 3.17 |
אשלגן (מ"ג) | 65.99 | 632.06 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 1.57 | 15.03 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 1.57 | 15.03 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 2.46 | 23.6 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 2.4 | 22.95 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם