דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת המנות הראשונות האסיאתיות הטעימות ביותר

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (12-14 יחידות נאמס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בעזרת מספריים לחתוך את אטריות השעועית לרצועות קצרות, להניח בקערה, להוסיף את כל שאר מרכיבי המילוי ולערבב היטב. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  • 2 לתבנית או צלחת עגולה ומעט עמוקה למזוג 1/2 כוס מים רותחים ו- 1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר. לטבול כל דף אורז במים למשך כ- 15-20 שניות מכל צד. שימו לב: דף האורז צריך להיות מעט יציב עדיין, אם יהיה רך מדי כשנוציא אותו מהמים יהיה קשה לגלגל אותו.
  • 3 להניח את דף האורז על משטח העבודה, להניח מעט מהמילוי (כ- 3 כפות), לקפל קודם את שני הצדדים פנימה ואז להתחיל לגלגל.
  • 4 להניח את הנאמס על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, לרסס היטב את הנאמס עם ספריי השמן ולאפות בתנור החם למשך כ- 25-30 דקות או עד שהם מוכנים (לוודא שדף האורז קריספי לפני שמוציאים).
  • 5 לערבב בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב לנאמס. לסדר את הנאמס בכלי הגשה, להניח בצד את הרוטב ולהגיש עם עלי חסה, עלי נענע או עלי בזיליקום תאילנדי ופרוסות פלפל אדום חריף.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעשות שימוש בכל צבע של פלפל שאוהבים. אופן האכילה: עוטפים את הנאמס בעלה חסה (רצוי חסה אייסברג), מוזגים מעל מעט מהרוטב, מפזרים את עלי הנענע והפלפל החריף ומתענגים על נאמס אפוי מטורף!

הערך התזונתי לא כולל את החסה ושאר מרכיבי ההגשה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של טלי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)141130
חלבונים (גרם)2.11 1.95
פחמימות (גרם)2927
מתוכן סוכרים (גרם)3.29 3.04
שומנים (גרם)2.06 1.9
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.26
נתרן (מ"ג)641.6592.39
סיבים תזונתיים (גרם)1.34 1.24
מים (גרם)55.9851.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)173.07159.79
ויטמין B (מ"ג)0.540.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.0514.81
ויטמין C (מ"ג)24.9923.07
ויטמין E (מ"ג)0.410.38
ויטמין K (מק"ג)45.7142.21
סידן (מ"ג)24.7222.83
ברזל (מ"ג)0.250.23
מגנזיום (מ"ג)8.427.77
זרחן (מ"ג)19.3317.85
אבץ (מ"ג)0.150.14
אשלגן (מ"ג)135.61125.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.840.77
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.820.76
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.72
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.760.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 6% 6.1% 84%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.