דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נאמס ויאטנמי קריספי
נאמס ויאטנמי קריספי
נאמס ויאטנמי קריספי
מנת פתיחה אסיאתית נהדרת

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בכמות המלית בכל נאמס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת המלית:
  • 1 מוסיפים את כל מרכיבי המלית (הירקות) אל מעבד המזון (לשמור בצד 1/2 כוס מהכרוב והגזר).
  • 2 מוסיפים את מרכיבי התיבול (רוטב הסויה, הצ`ילי הגרוס, שמן השומשום והסוכר החום).
  • 3 טוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם אחיד אך לא טחון מדי.
  • 4 מוסיפים את 1/2 כוס הכרוב והגזר ששמרנו בצד ומערבבים ידנית לתוספת קראנץ`.
  • ממלאים את דפי האורז:
  • 1 ממלאים קערה במים פושרים ומוסיפים את שמן הזית.
  • 2 טובלים מעט כל דף אורז (3-4 שניות) ומניחים על משטח יבש.
  • 3 מקפלים את הקצה הקרוב אלינו כמו בסרטון באינסטגרם, מניחים 2 כפות שטוחות מהמלית על הקיפול, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים לנאמס הדוק.
  • הטיגון:
  • 1 לטיגון: מחממים את השמן במחבת ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
  • 2 לאייר פריי: מרססים מעט שמן ואופים את הנאמס בחום של 200 מעלות למשך כ- 10-12 דקות או עד שהם פריכים (תלוי בעובי).
  • ההגשה:
  • 1 מגישים נאמס ויאטנמי קריספי עם חסה טרייה, עשבי תיבול, צ`ילי פרוס, אטריות אורז מבושלות ורוטב צ`ילי אסייתי מושלם (פשוט מערבבים את כל מרכיבי הרוטב).
  • 2 בתיאבון חיוך
  • טיפים של אהבה:
  • 1 רוצים גירסה עוד יותר פריכה? תנו להם סיבוב כפול באייר פריי.
  • 2 אפשר למלא גם בירקות בלבד: קישוא, פטריות, גזר ואבוקדו.
  • 3 הקפאה (אופציונלי): אם אתם מכינים מראש - שמים בין כל נאמס נייר אפייה ומקפיאים. ניתן להוציא ולטגן/לאפות ישר מהמקפיא.
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בפטריות שיטאקי מיובשות שהושרו 10 דקות במים רותחים וסוננו. ניתן להשתמש גם באטריות שעועית כמובן במקום אטריות אורז.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אור!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)161159
חלבונים (גרם)4.88 4.81
פחמימות (גרם)1919
מתוכן סוכרים (גרם)1.46 1.44
שומנים (גרם)7.34 7.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.82 0.81
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.03
נתרן (מ"ג)346.36341.36
סיבים תזונתיים (גרם)1.26 1.24
מים (גרם)34.6334.13
ויטמין A (מק"ג)109.52107.94
ויטמין B (מ"ג)0.830.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.4235.89
ויטמין B12 (מק"ג)00
ויטמין C (מ"ג)8.027.9
ויטמין E (מ"ג)0.080.08
ויטמין K (מק"ג)28.6928.28
סידן (מ"ג)68.7467.74
ברזל (מ"ג)0.410.4
מגנזיום (מ"ג)6.966.86
זרחן (מ"ג)13.6913.49
אבץ (מ"ג)0.220.21
אשלגן (מ"ג)90.7989.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.680.67
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.640.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.610.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.59

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 22.4% 14.9% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.