דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כבד אווז במחבת פסים
כבד אווז במחבת פסים
כבד אווז במחבת פסים
כבד אווז בנוסח ביתי

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את המחבת ולמרוח מעט שמן.
  • 2 לחתוך בעדינות וישר את כבד האווז לפרוסות של בערך 1.5 ס"מ.
  • 3 להשתדל לחתוך ישר את הכבד כדי שהוא יתבשל בצורה אחידה.
  • 4 להמליח ולפלפל את הכבד.
  • 5 כשהמחבת לוהטת להוסיף את הכבד ולטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון צרוב.
  • 6 להגיש חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם רוצים להגיש את הכבד מאוחר יותר, יש לחזור על אופן ההכנה, אולם הטיגון צריך להיות רק לצורך הצריבה של הכבד. לאחר מכן, להכניס לקערה מתאימה, לכסות היטב בניילון נצמד ולמקרר. לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם ל- 180 מעלות לחימום של כמה דקות בודדות.

ציוד נדרש: מחבת פסים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)150146
חלבונים (גרם)16.38 15.97
פחמימות (גרם)66
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)6.12 5.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.71 1.67
כולסטרול (מ"ג)515 501.95
נתרן (מ"ג)295.08287.6
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.03
מים (גרם)71.7969.97
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9,3099,073
ויטמין B (מ"ג)15.6915.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.560.55
ויטמין B2 (מ"ג)0.890.87
ויטמין B3 (מ"ג)6.56.34
ויטמין B5 (מ"ג)6.186.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.760.74
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)738.01719.31
ויטמין B12 (מק"ג)5452.63
ויטמין C (מ"ג)4.524.41
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.160.16
סידן (מ"ג)43.5342.43
ברזל (מ"ג)30.5629.79
מגנזיום (מ"ג)24.223.58
זרחן (מ"ג)261.17254.55
אבץ (מ"ג)3.072.99
אשלגן (מ"ג)231.29225.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.810.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.740.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 21.2% 56.7% 22%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.