דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל ירקות ושעועית אדומה בנגיעה איטלקית
תבשיל ירקות ושעועית אדומה בנגיעה איטלקית
תבשיל ירקות ושעועית אדומה בנגיעה איטלקית
מתאים כמובן גם לטבעוניים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנות מוקדמות:
  • 1 לחתוך לקוביות את הבצלים הסגולים, ואת הכרישה לחתוך לחצאים ולהשרות בקערה עם מים למשך מס` דקות לניקוי החול.
  • 2 לפרוס דק את הסלרי, לקלף את שורש הארטישוק הירושלמי ולגרר גס.
  • 3 לחתוך לקוביות בגודל זהה את הזוקיני, הפלפל האדום והבטטה.
  • 4 להשרות את העלים הירוקים לניקוי החול ולקצוץ (במקום חמציץ ניתן להשתמש בעלי פטרוזיליה, או לוותר).
  • הכנת התבשיל:
  • 1 בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הבצלים הסגולים, הכרישה והסלרי עד להזהבה. להוסיף את כל הירקות, לערבב ולאחר כ- 5 דקות להוסיף את כל מצרכי התיבול, כולל רסק העגבניות והמים.
  • 2 להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה.
  • 3.להוסיף את כל עשבי התיבול הקצוצים והשעועית האדומה המבושלת, ומביאים לרתיחה בסיר מכוסה. מתקנים טעמים ומגישים עם אורז או פחמימה אחרת שאוהבים.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את העלים הירוקים ותבלין הפילדלפיה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19143
חלבונים (גרם)6.9 1.54
פחמימות (גרם)348
מתוכן סוכרים (גרם)9.76 2.18
שומנים (גרם)4.87 1.08
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.17
נתרן (מ"ג)860.33191.79
סיבים תזונתיים (גרם)5.23 1.16
מים (גרם)359.6680.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)429.1395.66
ויטמין B (מ"ג)3.050.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.50.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.820.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.3210.77
ויטמין C (מ"ג)92.9820.73
ויטמין E (מ"ג)1.120.25
ויטמין K (מק"ג)18.144.04
סידן (מ"ג)78.0317.39
ברזל (מ"ג)2.680.6
מגנזיום (מ"ג)62.8214.01
זרחן (מ"ג)154.2634.39
אבץ (מ"ג)1.140.25
אשלגן (מ"ג)835.4186.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 9.6% 13.7% 66.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.