דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחה טעימה לצהריים בסיר אחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 511 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב בקערה את כל מצרכי המרינדה.
  • 2 בקערה גדולה להניח את כרעי העוף, הכרובית, תפוחי האדמה והשום, למזוג מעליהם את המרינדה, לערבב היטב, לפזר מעל את הבצל הירוק מעל ולהניח בצד כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 3 בתבנית למזוג את שמן זית, לפזר את הבצל הקצוץ ולתבל במלח ובכורכום, מעל להניח את העוף המתובל ובין לבין את הכרובית ותפוחי האדמה.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 40-60 דקות (תלוי בסוג התנור, מדי פעם להפוך עד שהכל צלוי). זהו - יש לכם ארוחה מדהימה של עוף בתנור!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל עוד בצל ירוק טרי לאחר הצלייה בתנור.

ציוד נדרש: תבנית לצלייה בתנור.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם השריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת גולן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)608119
חלבונים (גרם)50.64 9.91
פחמימות (גרם)408
מתוכן סוכרים (גרם)11.96 2.34
שומנים (גרם)27.63 5.41
מתוכם שומן רווי (גרם)5.2 1.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.02
כולסטרול (מ"ג)145.7 28.52
נתרן (מ"ג)1,542301.89
סיבים תזונתיים (גרם)6.83 1.34
מים (גרם)381.8574.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.036.07
ויטמין B (מ"ג)17.73.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.1
ויטמין B3 (מ"ג)11.822.31
ויטמין B5 (מ"ג)3.60.71
ויטמין B6 (מ"ג)1.340.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)111.2821.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.530.1
ויטמין C (מ"ג)100.4819.67
ויטמין D (מק"ג)0.20.04
ויטמין E (מ"ג)0.670.13
ויטמין K (מק"ג)35.716.99
סידן (מ"ג)72.4214.18
ברזל (מ"ג)3.780.74
מגנזיום (מ"ג)87.1717.06
זרחן (מ"ג)418.4781.92
אבץ (מ"ג)5.771.13
אשלגן (מ"ג)1,137222.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.680.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.420.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.880.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.090.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.560.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 22.2% 40.6% 31.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?