דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 231 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הבטטות לקוביות, לזלף מעל מעט שמן זית, לערבב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות או עד לריכוך ולהזהבה (בשכבה אחת אחידה ולא אחד על השני).
  • 2 לבשל את העדשים השחורות למשך כ- 10 דקות (חצי בישול).
  • 3 לשטוף את הקינואה ולסנן היטב (לא חובה אך מומלץ). לחמם את שמן הזית בסיר קטן, להוסיף את הקינואה ולטגן תוך כדי ערבוב למשך כמה דקות. להוסיף את המים הרותחים והמלח, להביא לרתיחה ולבשל כ- 15-20 דקות או עד לריכוך הקינואה. לצנן לחלוטין.
  • 4 לשקשק היטב את כל מרכיבי הרוטב (ניתן גם להוסיף כל מרכיב לסלט בנפרד).
  • 5 לערבב ביחד בעדינות רבה את כל מרכיבי הסלט בקערת הגשה גדולה, למזוג מעל את הרוטב (בסמוך להגשה), לערבב שוב בעדינות ולהגיש סלט קינואה בטטה שכנראה תאמצו לתמיד!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הקינואה בבורגול, את הבטטה בכרובית שמתאימה גם כן לסלט (ואז ניתן להוסיף גם גזר), את הרוטב ברוטב טחינה ואת הגבינה בחזה עוף או פרגיות צלויות.

ציוד נדרש: קערה נאה לסלט.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)554240
חלבונים (גרם)16.65 7.2
פחמימות (גרם)5524
מתוכן סוכרים (גרם)8.51 3.68
שומנים (גרם)30.94 13.38
מתוכם שומן רווי (גרם)6.18 2.67
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.210.09
כולסטרול (מ"ג)11.52 4.98
נתרן (מ"ג)949.12410.52
סיבים תזונתיים (גרם)12.41 5.37
מים (גרם)105.3445.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)461.28199.52
ויטמין B (מ"ג)3.921.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.410.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.520.66
ויטמין B5 (מ"ג)1.10.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)184.0579.61
ויטמין C (מ"ג)16.77.22
ויטמין E (מ"ג)1.650.71
ויטמין K (מק"ג)49.6521.48
סידן (מ"ג)244.82105.89
ברזל (מ"ג)4.511.95
מגנזיום (מ"ג)115.3649.9
זרחן (מ"ג)314.71136.12
אבץ (מ"ג)2.651.14
אשלגן (מ"ג)678.5293.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.651.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.441.49
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.982.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.872.11

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 26.9% 14.5% 47.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אחד הסלטים הכי טעימים שתכינו, צילום: תפיקו הפקות