דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אטריות אודון וחזה עוף בחלב קוקוס
אטריות אודון וחזה עוף בחלב קוקוס
אטריות אודון וחזה עוף בחלב קוקוס
מנה אסייאתית מובהקת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חזה העוף במרינדה
  • חזה עוף - 300 גרם
    פרוס לרצועות דקות
  • רוטב סויה דל נתרן - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • יין לבן - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
  • אטריות האודון
  • אטריות אודון - אריזת ניילון (200 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    כדי שהאטריות לא תידבקנה
  • מים - לפי הצורך
    לבישול האטריות
  • הרוטב
  • קרם קוקוס - 1/2 קופסת שימורים - סה"כ (200 מ"ל)
    4 כפות
  • פסטו - 3 כפיות - סה"כ (27 גרם)
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה
  • להקפצה בווק
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כף + כף - לטיגון בווק
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • שורש ג`ינג`ר - כף-קצוץ (10 גרם)
    טרי וקצוץ
  • בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    חתוך לאלכסון (רק החלק הלבן)
  • פלפל אדום חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    פרוס
  • הקישוט
  • בוטנים קלויים - כף (15 גרם)
    גרוסים - לקישוט
  • ז`וליאן בזיליקום - כף אחת
    לקישוט
  • בצל ירוק (החלק הירוק) - משלושת הגבעולים בהם השתמשנו
    חתוך לטבעות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בסויה, יין לבן ופלפל לבן. משהים במרינדה כחצי שעה.
  • 2 מביאים לרתיחה סיר עם מים ומלח, מבשלים את אטריות האודון למשך 4 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומזליפים מעט שמן קנולה (למנוע הידבקות).
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הרוטב, וטוחנים הכל למחית חלקה בעזרת מוט בלנדר ידני.
  • 4 מחממים ווק, מוסיפים כף שמן קנולה ואת רצועות העוף, ומקפיצים עד להשחמה.
  • 5 מוסיפים עוד כף שמן ומוסיפים את השום, הג`ינג`ר, החלק הלבן של הבצל הירוק (החלק הירוק משמש אותנו לקישוט) והצ`ילי, ומערבבים במהירות.
  • 6 מוסיפים לווק את הרוטב.
  • 7 מוסיפים את האטריות ומערבבים.
  • 8 להגשה מעל המנה: הבצל הירוק ששמרנו (החלק הירוק), ז`וליאן בזיליקום ובוטנים גרוסים.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הבזיליקום לקישוט.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)342180
חלבונים (גרם)24.02 12.61
פחמימות (גרם)1810
מתוכן סוכרים (גרם)2.11 1.11
שומנים (גרם)18.69 9.82
מתוכם שומן רווי (גרם)7.93 4.17
כולסטרול (מ"ג)54.6 28.68
נתרן (מ"ג)1,634858.33
סיבים תזונתיים (גרם)1.22 0.64
מים (גרם)59.6431.33
ויטמין A (מק"ג)13.046.85
ויטמין B (מ"ג)10.825.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B3 (מ"ג)9.444.96
ויטמין B5 (מ"ג)0.710.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.399.13
ויטמין B12 (מק"ג)0.220.12
ויטמין C (מ"ג)8.274.34
ויטמין D (מק"ג)0.080.04
ויטמין E (מ"ג)0.570.3
ויטמין K (מק"ג)32.9717.32
סידן (מ"ג)31.7116.66
ברזל (מ"ג)1.120.59
מגנזיום (מ"ג)29.9415.72
זרחן (מ"ג)173.0590.89
אבץ (מ"ג)0.880.46
אשלגן (מ"ג)264.07138.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.140.6
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.020.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.780.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.640.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 30.1% 38.6% 29.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.